ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την πολιορκία των οχυρών του Τσάσιβ Γιαρ και του Κρόμοβε – Ακολουθεί η Λίμαν και το Σλαβιάνσκ

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να στείλουν ενισχύσεις

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την πολιορκία των οχυρών του Τσάσιβ Γιαρ και του Κρόμοβε – Ακολουθεί η Λίμαν και το Σλαβιάνσκ

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τον αυτοκινητόδρομο 506 που συνδέει το Τσάσιβ Γιαρ με Κρόμοβε και Μπάκχμουτ και πλέον δεν μπορεί να γίνει καμία μεταφορά δυνάμεων και πυρομαχικών, αλλά βασικά περισφίγγουν τα δύο οχυρά (Τσάσιβ Γιαρ και Κρόμοβε) των οποίων η πτώση θα οδηγήσει σε ανακατάληψη της Λίμαν και θα ανοίξει τον δρόμο για το Σλαβιάνσκ.

Ο αυτοκινητόδρομος έχει ονομαστεί «δρόμος του θανάτου» καθώς βρίσκονταν εντός του βεληνεκούς των ρωσικών πυρών αλλά οι Ουκρανοί δοκίμασαν να τον διασχίσουν πολλές φορές για να μεταφέρουν ενισχύσεις στην πόλη του Μπάκχμουτ, έχοντας όμως βαριές απώλειες και η πόλη πρακτικά έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Λιγότερο από 5% ελέγχεται από τους Ουκρανούς.

Όπως δείχνει και σχετικό βίντεο ο δρόμος ακόμα είναι γεμάτος με κατεστραμμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες Ουκρανοί επιχείρησαν να διαφύγουν από το Μπάκχμουτ μαζικά από εκεί και εξοντώθηκαν κυριολεκτικά από το ρωσικό Πυροβολικό.

Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 845 Ουκρανοί κατά την απόπειρα εξόδου.

Πλέον οι Ρώσοι έχουν φυσική παρουσία στον αυτοκινητόδρομο και ελέγχουν πάνω από μισό χιλιόμετρο το οποίο αναμένεται να αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι χθες οι Ρώσοι είχαν μία σημαντική στρατιωτική επιτυχία που μπορεί να κρίνει την μάχη στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ κα του Τσάσιβ Γιαρ και δεν είναι άλλη από την καταστροφή του κοινού στρατηγείου στην Κωνσταντίνονβκα (μια πόλη λίγο πιο πίσω από το Μπακχμούτ και το Τσάσιβ Γιαρ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.