Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Κίεβο – Κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στο Μπάκχμουτ

Μάχη σώμα με σώμα στο Σολεντάρ

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Κίεβο – Κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στο Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο από το πρωί και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Το κέντρο του Κιέβου χτυπήθηκε από ρωσικά drones ιρανικής κατασκευής Shahed 129.

Το Ιράν προμήθευσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, η οποία τα χρησιμοποιεί για να πλήττει τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Ο Vitaliy Bunechko, επικεφαλής της περιοχής Zhytomyr, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Κίεβο, προειδοποίησε στο Telegram ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο.

Την ίδια στιγμή στο Μπάκχμουτ τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς ενώ πολλοί από αυτούς παραδίνονται κατά δεκάδες.

Υπάρχουν αναφορές πως οι Ουκρανοί μόνο στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχουν χάσει πάνω από 10.000 άνδρες και απομένουν άλλες 20 με 25.000 μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Η ουκρανική άμυνα στο Bakhmut δείχνει να καταρρέει με τις ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στο πολεοδομικό συγκρότημα και από τα βορειοανατολικά και να θέτουν τις βάσεις για τον έλεγχο της μισής πόλης.

Παράλληλα οι δυνάμεις Wagner καθαρίζουν το Opytne και συνεχίζουν να μπαίνουν στον Bakhmut και από τα ανατολικά.

Οι συγκρούσεις διεξάγονται κατά μήκος της οδού Fedora Maksymenka. Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου Artwinery.

Οι Ουκρανοί απελπισμένοι αναφέρουν πως «οι Ρώσοι έρχονται απ’ όλες τις πλευρές».

Οι ουκρνανικές άμυνες κατά μήκος της οδού Pervomaiska έχουν διασπαστεί. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την οδό Fedor Maksimenko, καθώς και σε τμήματα της οδού Vatutin και της οδού Shchedrogo.

Οι δυνάμεις «Wagner» συνεχίζουν να επιχειρούν βόρεια και νότια της οδού Fedor Maksimenko. Ομάδες επίθεσης “Wagner” κινούνται επίσης κατά μήκος της λωρίδας Pervomaiska προς την κατεύθυνση της οδού Dobroljubova.

Στο Σολεντάρ οι μάχες μέσα στην πόλη είναι εξίσου σφοδρές και πλέον οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν κάθε κτίριο ξεχωριστά.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.