ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Οι Βρετανοί δημιούργησαν ουκρανικό απόσπασμα θανάτου για να εξοντώσει φιλικούς προς την Μόσχα Αφρικανούς ηγέτες» λένε οι Ρώσοι

«Θα προκαλέσουν σαμποτάζ και σε κρίσιμες υποδομές»

«Οι Βρετανοί δημιούργησαν ουκρανικό απόσπασμα θανάτου για να εξοντώσει φιλικούς προς την Μόσχα Αφρικανούς ηγέτες» λένε οι Ρώσοι

H βρετανική MI6 δημιούργησε και εκπαίδευσε ένα απόσπασμα θανάτου αποτελούμενο από περίπου 100 Ουκρανούς, το οποίο θα μεταφερθεί στην Αφρική με σκοπό να προκαλέσει ζημιές σε κρίσιμες υποδομές φιλικών κρατών προς την Ρωσία και να εξοντώσει ηγέτες με φιλορωσικό γεωπολιτικό προσανατολισμό.

Την αποκάλυψη έκαναν ανώτερες ρωσικές στρατιωτικές πηγές και όπως λένε χαρακτηριστικά οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί!

«Με στόχο την αντιμετώπιση της συνεργασίας μεταξύ χωρών της Αφρικής και της Ρωσίας, η βρετανική υπηρεσία ΜΙ6 δημιούργησε και προετοίμασε προς μεταφορά στη νότια ήπειρο ένα απόσπασμα δολιοφθορέων και “τιμωρών” αποτελούμενο από 100 νεοναζί και ακροδεξιούς Ουκρανούς.

Το αντικείμενο της μονάδας είναι να πραγματοποιήσει σαμποτάζ  σε υποδομές και επίσης να εξοντώσει Αφρικανούς ηγέτες που επικεντρώνονται στην συνεργασία με την Ρωσία».

Είναι σαφές πως το ουκρανικό απόσπασμα θανάτου θα έχει ως πρώτο στόχο τις κυβερνήσεις του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα.

Κυβερνήσεις όπως η αλγερινή ή της Νότιας Αφρικής θα ήταν πολύ φιλόδοξοι στόχοι.

Η ενέργεια αυτή δείχνει πως η Δύση είναι προβληματισμένη με την μαζική απόκλιση των αφρικανικών χωρών που λαμβάνουν ξεκάθαρα αντιδυτική στάση και κατευθύνονται τάχιστα προς την Μόσχα, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα γεγονότα στο Νίγηρα όπου η νέα στρατιωτική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ρωσική Wagner.

Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Παρίσι, βλέπουν την Αφρική στο σύνολό της να μην υποστηρίζει την Δύση στην αντιπαλότητά της με την Ρωσία και αντίθετα πολλές χώρες ετοιμάζονται να αιτηθούν ένταξή τους στην συμμαχία των ΒRICS, η οποία για τους Αμερικανούς αποτελεί «κόκκινο πανί» καθώς την θεωρούν έναν αναδυόμενο ρωσο-κινεζικό «ΝΑΤΟ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.