Παραδόθηκαν τα πρώτα γερμανικά πυροβόλα τύπου Pzh-2000 στην Ουκρανία: «Θα ενισχύουμε συνεχώς»

Οι Γερμανοί Βιομήχανοι ανήσυχοι για την ανάπτυξη ζητούν ενέργεια από τον άνθρακα

Παραδόθηκαν τα πρώτα γερμανικά πυροβόλα τύπου Pzh-2000 στην Ουκρανία:  «Θα ενισχύουμε συνεχώς»

Η πρώτη παράδοση γερμανικών βαρέων όπλων έφτασε στην Ουκρανία, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ολέκσι Ρεζίνοφ, να ευχαριστεί τον Γερμανό ομόλογό του στο Twitter για τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3.644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4.533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10.851

Loading ... Loading ...

Ο Ρεζίνοφ χαρακτήρισε την παράδοση «παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας», προσθέτοντας ότι εκτίμησε τις προσπάθειες των υπουργών Άμυνας της Γερμανίας και της Ολλανδίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ και Κάισα Ολόνγκρεν αντίστοιχα.

Η γερμανική κυβέρνηση επικρίθηκε, αρχικά, για τον δισταγμό της να δεσμεύσει εξελιγμένα όπλα και αργότερα για την βραδύτητά της στην παράδοση αυτών των όπλων.

Το Βερολίνο επέμεινε ότι αυτό οφείλεται στις απαιτούμενες αλλαγές στα πρωτόκολλα της αμυντικής βιομηχανίας και στη διασφάλιση ότι Ουκρανοί στρατιώτες λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση για τη χρήση των εν λόγω όπλων.

Σολτς: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – και με όπλα – για όσο χρειαστεί

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ευχαρίστησε τις γερμανικές επιχειρήσεις για τη στήριξή τους στην «δύσκολη οικονομική κατάσταση» και έκανε λόγο για το «τίμημα της αλληλεγγύης, το οποίο είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε». Περιέγραψε δε την ενεργειακή μετάβαση ως «προϋπόθεση κυριαρχίας και ευημερίας».

Μιλώντας στην Ημερίδα της Γερμανικής Βιομηχανίας, ο κ. Σολτς τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη», πεποίθηση η οποία, όπως είπε, ενισχύθηκε περαιτέρω κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, και επανέλαβε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία – και με όπλα – «για όσο υπάρχει ανάγκη». 

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργεί στις γερμανικές επιχειρήσεις ο πόλεμος, αλλά και η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ο καγκελάριος εξήγησε ότι «η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι προς το κυρίαρχο δημόσιο συμφέρον» και τόνισε ότι η ενεργειακή ανάκαμψη εξυπηρετεί τη δημόσια ασφάλεια για τη Γερμανία.

Ο στόχος του συνδυασμού κλιματικής ουδετερότητας και ανταγωνιστικής οικονομίας «αξίζει τις πολύ μεγάλες προσπάθειες» που πρέπει να καταβληθούν, είπε και χαρακτήρισε το 2022 «έτος αποφάσεων» και για τη λειτουργία του κράτους, με λιγότερη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) Σίγκφριντ Ρούσβουρμ είχε δηλώσει ότι ο κλάδος στηρίζει την πορεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις διεθνείς κυρώσεις, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «αχίλλειο πτέρνα» της εποχής την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. 

«Από τη σημερινή σκοπιά, η αποδοχή τεράστιων εξαρτήσεων ως τίμημα για τα πλεονεκτήματα κόστους και την οικονομία κλίμακας ήταν απλώς λάθος, όσο η χώρα μας δεν έκανε τις απαιτούμενες επενδύσεις στην αμυντική ικανότητά της», δήλωσε ο κ. Ρούσβουρμ και ζήτησε «βραχυπρόθεσμα περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα ώστε τον χειμώνα να είναι γεμάτες οι δεξαμενές του φυσικού αερίου και μεσοπρόθεσμα ενίσχυση της ανθεκτικότητας έναντι εκβιασμών και εκφοβισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναθεώρησε δε επί τα χείρω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, από 3,5% σε 1,5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.