ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραδοχή από ΗΠΑ: «Στέλνουμε ακόμα 60 συμβούλους στην Ουκρανία γιατί η Ρωσία έχει αποκτήσει δυναμική στο πεδίο»

Θα επιβλέψουν, όπως αναφέρουν, και για την αποστολή των όπλων

Παραδοχή από ΗΠΑ: «Στέλνουμε ακόμα 60 συμβούλους στην Ουκρανία γιατί η Ρωσία έχει αποκτήσει δυναμική στο πεδίο»

Οι ΗΠΑ σταθμίζουν την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία καθώς η Ρωσία κερδίζει δυναμική, δήλωσε στο Politico ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ δεν θα έχουν στρατιωτικό ρόλο, αλλά θα συμβουλεύουν και θα υποστηρίζουν την ουκρανική κυβέρνηση και τον ουκρανικό στρατό.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επανεξέτασε και προσάρμοσε την παρουσία μας στη χώρα, καθώς οι συνθήκες ασφαλείας έχουν εξελιχθεί. Επί του παρόντος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο αποστολής αρκετών πρόσθετων συμβούλων για την ενίσχυση του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) στην Πρεσβεία», είπε ο Ράιντερ σε δήλωση στο POLITICO, σημειώνοντας ότι «το προσωπικό υπόκειται στους ίδιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όπως όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας».

Το Γραφείο Αμυντικής συνεργασίας – πάντα κατά τον υποστράτηγο Ράιντερ – εκτελεί μια ποικιλία αποστολών συμβουλών και υποστήριξης και ενώ στελεχώνεται αποκλειστικά από προσωπικό του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, είναι ενσωματωμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, υπό τις εντολές του Αρχηγού Αποστολής όπως και το υπόλοιπο προσωπικό της Πρεσβείας.

Ο Ράιντερ αρνήθηκε να συζητήσει συγκεκριμένους αριθμούς προσωπικού «για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας και προστασίας της δύναμης».

Η ομάδα των στρατιωτικών συμβούλων θα υποστηρίξει τις προσπάθειες επιμελητείας και εποπτείας για τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους και ένα άτομο που γνωρίζει τα σχέδια, οι οποίοι μίλησαν επίσης για το θέμα υπό τον όρο να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν ήταν σαφές πόσοι επιπλέον αμερικανικοί στρατιωτικοί θα σταλούν τελικά στην Ουκρανία, αλλά δύο από τους Αμερικανούς αξιωματούχους είπαν ότι ο αριθμός θα ανέλθει σε 60.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.