Καίγεται μεγάλο μέρος της Βαρυμπόμπης – Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα- «Καίγονται σπίτια- Πουθενά η πυροσβεστική»

Καίγεται μεγάλο μέρος της Βαρυμπόμπης – Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα- «Καίγονται σπίτια- Πουθενά η πυροσβεστική»

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 17.44): Πέντε άτομα έχουν αναφέρει ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στα σπίτια τους στους Θρακομακεδόνες και ζήτησαν από τις Αρχές βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Επίσης εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες στη περιοχή Βαρυμπόμπη για τους οποίους στήνεται επιχείρηση για διάσωσή τους από αέρος.

Όσο για την “περίφημη” πολιτική προστασία στέλνει μηνύματα αλλά όχι αρκετές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑI, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. Την είδηση για εγκλωβισμένους επιβεβαιώνει και το MEGΑ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ η Πυροσβεστική ετοιμάζει σχέδιο εκκένωσης

Το πρώτο μέτωπο είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το δεύτερο μέτωπο προς τον Ιππικό Όμιλο, και το τρίτο και σοβαρότερο προς την Εθνικό Οδό.

https://twitter.com/112Greece/status/1422576912606629902


Καίγονται σπίτια μέσα στην κοινότητα της Βαρυμπόμπης με τον δήμαρχο Αχαρνών Σ.Βρεττό να αποκαλύπτει πως δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και πολλά οικήματα έχουν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες.

Η φωτιά απειλεί πολυκατοικίες, απειλούνται ήδη οι Θρακομακεδόνες και ήδη οι φλόγες βρίσκονται στο ρέμα της Χελιδονούς!

Η απουσία της κυβέρνησης και του κράτους είναι κάτι παραπάνω από έντονη: «Δεν βρίσκεται κανένα πυροσβεστικό στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, δεν καίγονται 5-10 σπίτια καίγεται μέρος της Βαρυμπόμπης» δήλωσε ο αντιδήμαρχος, ενώ έκανε νέα έκκληση εκκένωσης.

«Δεν υπάρχει τίποτα, μιλάμε για 15.000 κόσμο, είναι δεκάδες τα σπίτια που καίγονται, χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα, βλέπω μόνο ένα ελικόπτερα».

Σε τρεις εστίες εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει το παρθένο δάσος στους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Οργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ενημερώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του Δημάρχου Αχαρνών έκαναν παρέμβαση στη ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ.

«Είναι απαράδεκτοι! Καίγονται σπίτια!» δήλωσαν δύο κάτοικοι που περνούσαν από το σημείο.

Στον οικισμό Αδάμες καίγονται τα πρώτα σπίτια!

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα παρά μόνο δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε απελπισμένος «Δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα! Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας! Σημασία έχει να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και μέχρι στιγμές δεν είμαστε σίγουροι για το αν έχει εκκενωθεί πλήρως η περιοχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ υπάρχει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες.

Λίγο μετά τις 17:00, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που έφυγαν από τους Ιππικούς Ομίλους οι οποίοι λειτουργούν στην περιοχή.

Προηγουμένως ο αντιδήμαρχος είχε κάνει έκκληση εκκένωσης και κάλεσε την περιφέρεια και την πολιτική προστασία να στείλουν μήνυμα στο 112. Τελικά έστειλαν μήνυμα εκκένωσης πολύ αργότερα στις 17:05 όταν η φωτιά είχε ήδη πλησιάσει πολύ.

Παράλληλά ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως «Η φωτιά στη Βρυμπόμπη δρα ανεξέλγκτη».

Τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων έχει δημιουργηθεί γύρω από τις φλόγες, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά το ρεύμα της Χελιδονούς, καθώς έτσι η πυρκαγιά θα επεκταθεί στην Κηφισιά. Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν τη «μάχη» με τη φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.