ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα… γύρισε ο Ν. Χαρδαλιάς: Τελικά δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σουπερμάρκετ

Τα… γύρισε ο Ν. Χαρδαλιάς: Τελικά δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σουπερμάρκετ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας για τον κορωνοϊό.

Παρά τα όσα είχε πει ο ίδιος για τ’ ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και την τοποθέτηση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, φαίνεται πως το «γύρισε» και αυτός και πλέον η προστατευτική μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στα σουπερμάρκετ, παρά μόνο στα «ταξί, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στα ΜΜΜ».

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, την ερχόμενη Δευτέρα, πλησιάζει προς το τέλος της και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έδωσε το δικό του στίγμα.

«Ο κορωνοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα ταξί, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στα ΜΜΜ».

Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. «Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα». Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα, σημείωσε περαιτέρω.

Τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.