ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιές: «Καμπανάκι» από την Πυροσβεστική για το Σαββατοκύριακο – Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Αναλυτικά, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Φωτιές: «Καμπανάκι» από την Πυροσβεστική για το Σαββατοκύριακο – Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Τον κώδωνα του κίνδυνου κρούει η Πυροσβεστική, καθώς το Σαββατοκύριακο είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν πυρκαγιές λόγω των εξαιρετικά σφοδρών ανέμων που θα πνέουν ειδικά στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα μποφόρ θα είναι αρκετά και θα αυξηθούν την Κυριακή και για αυτό στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε για αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου από την Πολιτική Προστασία, οι παραπάνω περιοχές θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί).

Για το λόγο αυτό, όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα βρίσκονται έξω, σε κατάσταση γενικής επιφυλακής σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν ενάρξεις πυρκαγιών, που λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών μπορούν να λάβουν πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις. Ταυτόχρονα, μαζί με τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.