ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κιλιμάντζαρο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο μετά το 24ωρο

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο camp Karanga

Κιλιμάντζαρο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο μετά το 24ωρο

Οι αρχές της Τανζανίας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η φωτιά στο όρος Κιλιμάντζαρο τέθηκε υπό έλεγχο, αφού οι φλόγες κατέκαψαν το ψηλότερο βουνό της Αφρικής για περισσότερες από 24 ώρες, χωρίς να μπορεί να αποτιμηθεί για την ώρα το μέγεθος της καταστροφής.

Το όρος Κιλιμάντζαρο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, είναι η υψηλότερη κορυφή της Αφρικής στα 5.895 μέτρα. Τα δάση που το περιβάλλουν αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Κιλιμάντζαρο, το οποίο έχει καταχωριστεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και αποτελεί βιότοπο για πολλά απειλούμενα είδη.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, αλλά πριν από δύο χρόνια είχε ξεσπάσει μία άλλη πυρκαγιά που μαινόταν για μια εβδομάδα τον Οκτώβριο του 2020 σε έκταση 95 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Χέρμαν Μπατίχο, αξιωματούχος της Αρχής Εθνικών Πάρκων της Τανζανίας, δήλωσε «σίγουρος» ότι ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα μέσω παράνομης λαθροθηρίας ή ντόπιων που εξάγουν μέλι.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να πουν με ακρίβεια την έκταση που καλύπτει η φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ένα αεροπλάνο που μετέφερε τοπικούς αξιωματούχους και ηγετικά μέλη της Αρχής Εθνικών Πάρκων της Τανζανίας (TANAPA) προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση δεν μπόρεσε να προσγειωθεί χθες, Σάββατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.