Δεν επαρκούν τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις

Μεγάλη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Πόρτο Γερμενό καθώς δεν αντιμετωπίστικη έγκαιρα στο ξεκίνημά της.

Χωρίς επαρκή εναέρια πυροσβεστικά μέσα και χωρίς να επαρκούν ούτε οι επίγειες δυνάμεις, κάθε φωτιά καταλήγει να γίνει στο τέλος… μεγάλη.

Όμως χρήματα για να δοθούν στην Ουκρανία ως βοήθεια ενάντια στην Ρωσία, μία χώρα με ισχυρούς ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, υπάρχουν.

Στη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν τώρα 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

Συναγερμός για φωτιά στη λεωφόρο Μαραθώνος, σήμανε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ανάμεσα σε οικοπεδικά τμήματα στο Πικέρμι πλησίον της Αττικής Οδού στην έξοδο για Ραφήνα, στη διασταύρωση των οδών Αυλακίου και Μαραθώνος και καίει ξερά χόρτα.

Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Φωτιά στην Αργολίδα, φωτιά στην Άμφισσα, φωτιά στο Σχηματάρι είναι μερικές από εκείνες που ξέσπασαν χθες (04.07.2022). Πλέον όμως «σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης.

Συνολικά, την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν στη χώρα μας 311 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι σημαντικότερες στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης, στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, στην Κάρυστο, στο Αλιβέρι και στον Κάμπο Ευβοίας, στην Παιανία, στο Χάβαρι Ηλείας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, στο Άγιον Όρος, στο Καμπί Ζακύνθου, στις Πόρτες Αχαϊας και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!