ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Ενημέρωση της Πυροσβεστικής 

Η φωτιά βρίσκεται υπό εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Ενημέρωση της Πυροσβεστικής 

Λίγο μετά τις 20:30 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:19 στην Πεντέλη και βρίσκεται υπό εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 60 πυροσβεστικά οχήματα, 15 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων για συντονισμό.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επεσήμανε πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό υδροφόρων που έχουν ήδη διαθέσει εθελοντές.

Υπογραμμίζεται ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή βρίσκεται τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.

Εντολές εκκένωσης σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι λόγω της φωτιάς

Ήδη έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι, ενώ οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν μέχρι να πέσει το τελευταίο φως της ημέρας.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια, ενώ την επιχείρηση για τον έλεγχο της πυρκαγιάς δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως ακόμα και πάνω από 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, με το μέτωπο της φωτιάς να είναι άγριο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112 προς Ανθούσα, ωστόσο η νεότερη εντολή των Αρχών προς τους πολίτες που βρίσκονται στην Ανθούσα είναι να εκκενώσου προς Γέρακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.