ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Meteo: Δορυφορική εικόνα από την φωτιά στον Έβρο 

Οι καπνοί έφτασαν μέχρι την Ίμβρο

Meteo: Δορυφορική εικόνα από την φωτιά στον Έβρο 

Και στον Έβρο βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη με το Meteo να δίνει στη δημοσιότητα δορυφορική εικόνα από την περιοχή και να σημειώνει πως οι πυκνοί καπνοί έφτασαν μέχρι και την Ίμβρο.

Συγκεκριμένα, η δορυφορική εικόνα του METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας στον Έβρο. Οι ΒΑ άνεμοι έχουν ως αποτέλεσμα ο καπνός αυτή τη στιγμή να μεταφέρεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 km.

Η δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το Meteo:

Επίσης, σε ό,τι αφορά στις πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενημερώνει:

  • Με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ / meteo.gr, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν αυτή την ώρα (21.07.2022, 19:00) ΒΑ άνεμοι στα 3-4 μποφόρ.
  • Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η ένταση των ανέμων θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στη νύχτα στα 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν πάλι από νωρίς το πρωί (22.07.2022, 08:00/09:00) στα 3-4 μποφόρ πνέοντας από ΒΑ διευθύνσεις.

Σημειώνεται, ότι συνολικά αναμένεται αισθητή βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις επόμενες ώρες και έως νωρίς το πρωί (22.07.2022, 07:00/08:00), οπότε και θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.