ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περισσότερα από 434.000 στρέμματα έκαψαν οι 13 μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου

Η χαρτογράφηση προέκυψε από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων VIIRS και Sentinel-2

Περισσότερα από 434.000 στρέμματα έκαψαν οι 13 μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου

Περισσότερα από 434.000 στρέμματα έκαψαν οι φωτιές που ξέσπασαν στη χώρα μας τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ), οι 13 μεγαλύτερες πυρκαγιές που ξέσπασαν και εξαπλώθηκαν στη χώρα μας τον Ιούλιο έχουν προκαλέσει καμένη έκταση μεγαλύτερη από 43.412 εκτάρια ή 434.120 στρέμματα.

Το 57% αυτής περιλαμβάνει εκτάσεις με αραιή βλάστηση, το 26% ανήκει σε σκληροφυλλική βλάστηση, το 15% σε φυσικούς βοσκότοπους και το 2% σε αμπελώνες και μικτά δάση.

Η χαρτογράφηση προέκυψε από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων VIIRS και Sentinel-2 από την Υπηρεσία FFIS της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Βόλο, Δερβενοχώρια, Κουβαρά Αττικής, Κάρυστο Ευβοίας, Κέρκυρα, Μαγνησία, Λουτράκι, Σπάρτη, Αλιβέρι, Νάξο, Λαμία, Αίγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.