ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ραγίζει» καρδιές το γράμμα σε αγνοούμενο επιβάτη από τη μοιραία σύγκρουση – «Αν τελικά έχεις φύγει συγγνώμη και σ’ αγαπώ»

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που είτε γνώριζαν τα θύματα είτε όχι, αφήνουν λουλούδια στην είσοδο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

«Ραγίζει» καρδιές το γράμμα σε αγνοούμενο επιβάτη από τη μοιραία σύγκρουση – «Αν τελικά έχεις φύγει συγγνώμη και σ’ αγαπώ»

Με λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έχει γεμίσει η είσοδος του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που είτε γνώριζαν τα θύματα είτε όχι, βρέθηκαν στο σημείο. Στην πλειοψηφία τους, νεαρά παιδιά με δάκρυα στα μάτια αλλά και μέλη σωματείων, αφήνουν ένα λουλούδι ή ένα κερί, στο σημείο όπου θα έπρεπε να έχουν φτάσει το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Ανάμεσα στα λουλούδια και στα σημειώματα που εύχονται «καλό παράδεισο, εις μνήμην όσων χάθηκαν άδικα» και «ο κύριος ας αναπαύσει τις ψυχές τους» ξεχωρίζει ένα μικρό γράμμα.

Το έγραψε οικείο πρόσωπο ενός εκ των επιβατών που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί και ούτε έχει δώσει στίγματα ζωής.

«Aν τελικά έχεις φύγει, συγγνώμη για όλα, σ’ αγαπώ πολύ»

Στο γράμμα γράφει: «Ελπίζω να βρεθείς και να είσαι καλά. Εύχομαι όλοι όσοι είστε εκεί ψηλά να είστε ήρεμοι και γαλήνιοι. Να ξέρεις πως αν τελικά έχεις φύγει συγγνώμη για όλα και πως σ’ αγαπώ πολύ. Όλοι σε αγαπάμε και ευχόμαστε να είσαι καλά όπου κι αν είσαι».

larisa_ose1
larisa_ose2

Ένα από τα συγκινητικά σημειώματα που έχουν αφήσει στο σημείο, ανάμεσα στα λουλούδια και τα κεράκια, αναφέρει: «Πέρασαν οι ώρες, περνούν οι μέρες, περνάει ο χρόνος. Και μένει η σκέψη. Και φεύγει ο ήλιος, φεύγει η μέρα, φεύγει η στιγμή και μένει ο τόπος, μένει η ελπίδα, μένει η σκέψη, μα όχι εσείς. Καλό παράδεισο στις αδικοχαμένες ψυχές σας».

larisa_ose3
larisa_ose4

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας στο σημείο σύγκρουσης των δύο τρένων, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας οι συγγενείς αναμένουν για να μάθουν αν οι άνθρωποί τους – που μέχρι τώρα θεωρούνται αγνοούμενοι – έχουν τακτοποιηθεί με τις σορούς που εντοπίστηκαν στα «βαγόνια του θανάτου». larisa_ose5

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.