Σε δύο εφέτες-ανακριτές την Παρασκευή η έρευνα για το έγκλημα στα Τέμπη

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται το έγγραφο των βαρδιών για το μοιραίο βράδυ

Σε δύο εφέτες-ανακριτές την Παρασκευή η έρευνα για το έγκλημα στα Τέμπη

Συνεδριάζει την Παρακσευή η Oλομέλεια των Εφετών της Λάρισας προκειμένου 21, συνολικά, ανώτεροι δικαστικοί, να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως υπήρξε η πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Εν τω μεταξύ η έρευνα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη στο κάδρο των κατηγορουμένων έχουν μπει άλλα τρία πρόσωπα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Tην ίδια ώρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τη δημοσιογραφική έρευνα σχετικά με το δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους 57 πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται το έγγραφο των βαρδιών για το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει πως οι μόνες βάρδιες που έκανε στη Λάρισα ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς ήταν οι πέντε νύχτες κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δηλαδή κάλυψε ρεπό άλλων, πιο έμπειρων συναδέλφων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα με τις βάρδιες του Μαρτίου βγήκε στις 25 Φεβρουαρίου, με το όνομα του Βασίλη Σαμαρά να μη βρίσκεται στο πρόγραμμα, ενώ και τον Φεβρουάριο είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες, μια εκ των οποίων ήταν τη βραδιά του τραγικού δυστυχήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.