ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Ποντόλιακ: «Οποιοδήποτε πάγωμα της σύγκρουσης είναι ένας πόλεμος που αναβάλλεται στον χρόνο»

Το γραφείο του Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει σε παραχωρήσεις

Μ.Ποντόλιακ: «Οποιοδήποτε πάγωμα της σύγκρουσης είναι ένας πόλεμος που αναβάλλεται στον χρόνο»

Ο Σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Μιχαήλ Ποντόλιακ σημείωσε ότι «οποιοδήποτε πάγωμα της σύγκρουσης είναι ένας πόλεμος που αναβάλλεται στον χρόνο».

Το Κίεβο δεν θα συμφωνήσει σε «πάγωμα» της κατάστασης ή να εκχωρήσει μέρος της επικράτειάς του. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

«Δεν μπορεί να τεθεί θέμα παγώματος της σύγκρουσης. Οποιοδήποτε πάγωμα είναι ένας πόλεμος που αναβάλλεται στον χρόνο», έγραψε την Τετάρτη στο κανάλι του στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι κανένας στον κόσμο δεν ενδιαφέρεται για έναν «παρατεταμένο πόλεμο» ή για την κρίση που μπορεί να προκαλέσει.

Την ίδια ώρα, ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε «μαχαιριά πισώπλατα» την πρόταση προς την ουκρανική πλευρά να παραχωρήσει μέρος των εδαφών της.

Νωρίτερα, η La Repubblica ανέφερε ότι ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο παρέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη και τους εταίρους της G7 μια πρόταση για ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, καθώς και μια συνθήκη για «αμφισβητούμενα εδάφη» και μια γενική πολυμερή συμφωνία για την ασφάλεια.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι η Ρωσία από την αρχή στήριξε τη διαπραγματευτική διαδικασία με το Κίεβο, αλλά το καθεστώς του Κιέβου ήταν που την πάγωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια, η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει αντίδραση για το έγγραφο της 15ης Απριλίου που έστειλε η Ρωσία στην ουκρανική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.