ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: «Στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη»

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος ζωντανός»

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: «Στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη»

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, μίλησε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή για την εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τονίζοντας πως στο νεκροτομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη.

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών;

  • Ναι απόλυτα (65%, 14.390 Votes)
  • Ναι σε μεγάλο βαθμό (21%, 4.702 Votes)
  • Έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης αλλά όχι την κύρια ευθύνη (11%, 2.479 Votes)
  • Ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης (3%, 662 Votes)

Σύνολο ψήφων: 22.232

Loading ... Loading ...

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος ζωντανός»

«Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, τα οποία δεν είναι γνωστό ακόμη εάν υπάρχουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα ή ενδεχομένως σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Και συνέχισε: «Ήδη έχει αποφασιστεί η ταυτοποίηση να γίνει με DNA σε όλες τις σορούς. Το DNA εξετάζεται από μια ειδική ομάδα της Αστυνομίας, ήδη έχει παρθεί βιολογικό υλικό και από τις σορούς και από τον σάκο με τα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βγουν τα αποτελέσματα».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος ζωντανός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών είπε πως από το Γενικό Νοσοκομείο πήραν εξιτήριο 3 άτομα, 15 νοσηλεύονται και 2 είναι στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο Πανεπιστημιακό υπήρχαν 39 άτομα, έμειναν τελικά 25, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Εντατική με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.

Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 55

Εννέα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνέδραμαν το δύσκολο έργο των ιατροδικαστών για τη λήψη DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί που ανασύρονται από τα συντρίμμια. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αφού αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους διασώστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 13 σακούλες με ανθρώπινα μέλη και βάσει των εκτιμήσεων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει και τους 55.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.