ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ινδία: Μεγάλη συμφωνία για την προμήθεια 220 πυραύλων BrahMos-ER

Δεν αναχαιτίζονται από συστήματα CIWS

Ινδία: Μεγάλη συμφωνία για την προμήθεια 220 πυραύλων BrahMos-ER

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου  στις 26 Φεβρουαρίου 2024, η Επιτροπή Ασφάλειας του Ινδικού Υπουργικού Συμβουλίου (CCS) ολοκλήρωσε μια σημαντική συμφωνία αγοράς με την BrahMos Aerospace Limited για την παραγγελία 220 υπερηχητικών πυραύλων  cruise BrahMos εκτεταμένου βεληνεκούς για το ινδικό Ναυτικό.

Η συμφωνία, είναι η μεγαλύτερη σύμβαση μέχρι σήμερα για τους πυραύλους BrahMos.

Ο πύραυλος BrahMos, προϊόν κοινοπραξίας μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας, πήρε το όνομά του από τους ποταμούς Brahmaputra και Moskva και διακρίνεται για τις υπερηχητικές του δυνατότητες.

Το  πυραυλικό σύστημα είναι ένα από τα ταχύτερα στον κόσμο, επιτυγχάνοντας ταχύτητες από 2,8 Mach έως 3,0, γεγονός που εμποδίζει σημαντικά την ικανότητα των συστημάτων CIWS να τον αναχαιτίζουν.

Αρχικά σχεδιασμένος με βεληνεκές περίπου 290 χιλιομέτρων, ο πύραυλος έχει δει βελτιώσεις που του επιτρέπουν να προβάλει  στόχους έως και 450 χιλιόμετρα, επεκτείνοντας έτσι την επιχειρησιακή του εμβέλεια.

Ο BrahMos διαθέτει ένα σύστημα πρόωσης δύο σταδίων που συνδυάζει έναν ενισχυτικό κινητήρα στερεού προωθητικού για αρχική επιτάχυνση και έναν ramjet   υγρού καυσίμου για σταθερή πτήση υψηλής ταχύτητας.

Αυτό επιτρέπει στον πύραυλο να διατηρεί υπερηχητικές ταχύτητες σε όλη τη διαδρομή πτήσης του. Είναι ικανό να πετάει σε διάφορα ύψη, από μόλις 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια έως και 15 χιλιόμετρα ύψος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τιμή του βασικού BrahMos ανέρχεται στα 3,5 εκατ. $ ενώ του BrahMos-ER: στα 4,8 εκατ. $.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.