ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιράν: Βίντεο με εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου που μπορεί να κτυπήσει το Ισραήλ – Κρατά όμως «αποστάσεις» από τη Χαμάς

Δεν δείχνει διατεθειμένο να εμπλακεί στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ, αλλά στέλνει μηνύματα προς τρίτους

Ιράν: Βίντεο με εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου που μπορεί να κτυπήσει το Ισραήλ – Κρατά όμως «αποστάσεις» από τη Χαμάς

Βίντεο από εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου «Fattah 2» δημοσίευσε το Ιράν, το οποίο προσφάτως είχε υποστηρίξει ότι η αναβαθμισμένη του έκδοση θα έχει έχει εμβέλεια στα 2.000 χιλιόμετρα (1.242 μίλια), τα οποία θα κάλυπταν αποτελεσματικά την απόσταση από το Ισραήλ.

Η παρουσίασή του συγκεκριμένου πυραύλου είχε γίνει την Κυριακή, ενώ σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο. Με αυτό τον τρόπο οι Ιρανοί γίνονται μια από τις λίγες χώρες που έχουν πολυηχτικά πυραυλικά συστήματα μαζί με τους Ρώσους και τους Κινέζους (οι οποίοι πιθανότατα έδωσαν και την σχετική τεχνογνωσία και μάλλον την δίνουν και στην Βόρεια Κορέα).

Αποκαλύφθηκαν επίσης μια νέα έκδοση της σειράς μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Shahed και μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας 9-Dey, ικανό να εκτοξεύει βλήματα μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς.

Επιπλέον, το Ισραήλ παρουσίασε ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που ονομάζεται Mehran, το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποιεί πυραύλους στερεού καυσίμου.

Ο λόγος που η παρουσίασή τους έγινε τώρα πιθανότατα να συνδέεται με τον πόλεμο στη Γάζα και την ένταση που υπάρχει στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα ισχύος προς τους δυτικούς. Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή (19/11) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir-Abdollahian είχε υποστηρίξει ότι αν σκοτωθούν Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία, λόγω των αμερικανικών επιχειρήσεων, τότε οι ΗΠΑ θα λάβουν «σκληρή απάντηση». 

Ωστόσο μέχρι στιγμής το Ιράν κρατά «αποστάσεις» από τη Χαμάς, με τον ηγέτη του Αλί Χαμενεΐ να καταγγέλλει δημοσίως τις τακτικές της παλαιστινιακής οργάνωσης. 

Ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ φέρεται να είπε στον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ότι η χώρα του δεν θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ για λογαριασμό της Χαμάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο ατόμων στις αρχές Νοεμβρίου.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Σύμφωνα με την πηγή, η θέση του Χαμενεΐ προήλθε από το γεγονός ότι «η Χαμάς δεν ενημέρωσε την Τεχεράνη για την πρόθεσή της να επιτεθεί στο Ισραήλ».

Η επίθεση στους οικισμούς γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας οδήγησε στο θάνατο 1.200 Ισραηλινών και στον τραυματισμό περισσότερων από 5.000 άλλων, εκτός από την απαγωγή 239 ομήρων, ένα καταστροφικό και άνευ προηγουμένου κόστος για το Ισραήλ από την ίδρυσή του.

Ωστόσο, ο Χαμενεΐ διαβεβαίωσε τον Χανίγιε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει πολιτικά την οργάνωση, αλλά «δεν θα παρέμβει άμεσα στον πόλεμο». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.