ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρώσοι VDV ξεκίνησαν έφοδο στο ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Καταλήφθηκε και η βιομηχανική ζώνη της Νοβομιχαΐλοβκα

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την ανατολική όχθη του Σεβέρσκι Ντόνετς

Ρώσοι VDV ξεκίνησαν έφοδο στο ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Καταλήφθηκε και η βιομηχανική ζώνη της Νοβομιχαΐλοβκα

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν προέλαση στο μέτωπο του Ντόνμπας όπου κατέλαβαν μερικώς την Μπογκντανόβκα στο μέτωπο του Μπάκχμουτ και ξεκίνησαν έφοδο στο ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ όπου η ουκρανική άμυνα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Στην Μπογκντανόβκα οι Ρώσοι έχουν θέσει υπό έλεγχο τον βόρειο και κεντρικό τομέα του οικισμού όπως και τα δάση της βόρειας ζώνης.

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια κατέλαβαν την βιομηχανική ζώνη στην Νοβομιχαΐλοβκα και πλέον ελέγχουν πλήρως τον δρόμο που πηγαίνει στο Βούλενταρ και στην Ζαπορίζια!

Αυτό σημαίνει πως διακόπτονται οι μεταφορές ουκρανικών δυνάμεων από Ζαπορίζια σε Μπάκχμουτ.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ οι Ουκρανοί υποχωρούν πίσω από τον ποταμό του Σεβέρσκι Ντονετς και τάσσονται εντός της πόλης-φρουρίου του Τσάσιβ Γιαρ!

Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται ουκρανικές δυνάμεις στο Τσάσιβ Γιαρ για να διακόψουν την ρωσική προέλαση.

Το Τσάσιβ Γιαρ χωρίζεται από τον ποταμό Σεβέρσκι Ντόνετς σε ανατολικό (μικρότερο τμήμα) και σε δυτικό.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει μέρος της περιμέτρου και έχουν αναπτυχθεί πίσω από τις λεωφόρους Ζελένα και Κοσέβο, στην δυτική όχθη του Σεβέρσκι Ντόνετς!

Ήδη έχουν αναφερθεί οι πρώτες μάχες στο ανατολικό τμήμα του Τσάσιβ Γιαρ οι οποίες αναμένονται να κλιμακωθούν μόλις τεθεί υπό ολοκληρωτικό έλεγχο η Μπογκντανόβκα.

Συγκεκριμένα, σφοδρές μάχες διεξάγονται στην συνοικία Γκριγκορίβκα.

Το Κίεβο έχει αναπτύξει δύο τάγματα. Την επίθεση έχουν αναλάβει Ρώσοι VDV.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται μάχες στο Τσάσιβ Γιαρ το οποίο αποτελεί σημαντικό μεταφορικό κόμβο στο μέτωπο του Μπάκχμουτ.

Oι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την Κουρντιουμόβκα η οποία βρίσκεται βόρεια της Γκορλόβκα, ένα μέτωπο που επικοινωνεί με αυτό της Αβντίιβκα!

Στην Μαρίνκα οι Ρώσοι εκκαθάρισαν ολοκληρωτικά το βορειοδυτικό άκρο της περιοχής και απώθησαν τους Ουκρανούς πέραν του αυτοκινητόδρομου Ιβάν Φράνκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.