Σ.Λαβρόφ: «Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας από τη γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι & οι οπαδοί των ναζιστών»

Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων & ορκωμοσία

Σ.Λαβρόφ: «Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας από τη γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι & οι οπαδοί των ναζιστών»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άνω Δούμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα της αλήθειας. Δεν αντιμετωπίζουμε φανταστικές απειλές σε μακρινές χώρες, αλλά υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, την πατρίδα μας, όλο το λαό μας από την πραγματική γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι και οι οπαδοί των ναζιστών».

«Την άνοιξη του 2014, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δημιούργησαν ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες για να διατηρήσουν τη δική τους πολιτισμική ταυτότητα και τη ζωή τους» ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Επανένωση των ρωσικών εδαφών»

Μιλώντας για την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών είπε ότι «αυτή η διαδικασία συνέχισε λογικά την επανένωση των ρωσικών εδαφών, η οποία ξεκίνησε με την επιστροφή της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης το 2014».

Οι κάτοικοι «των νέων συστατικών οντοτήτων» χαρακτηρίζονται Ρώσοι πολίτες από τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα που οι περιοχές ενσωματώθηκαν στη Ρωσία, ωστόσο έχουν δικαίωμα μέσα σε ένα μήνα για να απορρίψουν τη ρωσική υπηκοότητα.

Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων και την ορκωμοσία τους ως Ρώσοι πολίτες.

Τα σύνορα της Ρωσίας

Ως σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα είναι τα ίδια με αυτά που «υπήρχαν την ημέρα της δημιουργίας και της ένταξής τους στη Ρωσία».

Όπως σημειώνει το TASS βάση των διεθνών συμφωνιών τα σύνορά τους με άλλες χώρες θα θεωρούνται ως κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουν ως μοναδικό νόμισμα το ρωσικό ρούβλι, ωστόσο η χρήση του ουκρανικού εθνικού νομίσματος θα επιτρέπεται μέχρι το τέλος του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.