ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Ουκρανία ξεκίνησε μία ένοπλη σύγκρουση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου του Βιετνάμ

Η Ρωσία πολεμά ενάντια σε 40 χώρες περίπου

Στην Ουκρανία ξεκίνησε μία ένοπλη σύγκρουση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου του Βιετνάμ

Αυτό που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία δεν είναι μία απλά πολεμική σύγκρουση Ρώσων-Ουκρανών αλλά πρόκειται για έναν πόλεμο τύπου Βιετνάμ με παγκοσμιες προεκτάσεις που ίσως είναι νωρίς για να χαρακτηριστεί επίσημα ως Γ’ ΠΠ αλλά σίγουρα αποτελεί έναν προθάλαμο και κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει εκεί με χαρακτηριστική ευκολία για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν πίσω στους αντικειμενικούς τους σκοπούς.

Αν η Ρωσία κάνει πίσω, διακινδυνεύει την ίδια την εθνική της υπόσταση, ενώ αν κάνουν οι ΗΠΑ πίσω διακινδυνεύουν την πρωτοκαθεδρία τους στον πλανήτη, που εν συνεχεία αν την χάσουν θα καταλήξει ως απειλή επίσης και στην δική τους εθνική υπόσταση.

Ο πόλεμος είναι τύπου Βιετνάμ, διότι όπως τότε οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν  να πολεμήσουν «προσωπικώς» υπέρ του Νοτίου Βιετνάμ, έτσι και εδώ οι Ρώσοι πολεμούν οι ίδιοι υπέρ των ρωσόφωνων της Ουκρανίας και ιδιαίτερα του Ντονμπάς.

Εδώ οι ΗΠΑ πολεμούν αφανώς και υποστηρίζουν τους Ουκρανούς με κάθε μέσω από τα παρασκήνια (και εν μέρει και τα προσκήνια) όπως ακριβώς έκανε η Ρωσία στον πόλεμο του Βιετνάμ όταν στήριζε τους Βορειοβιετναμέζους.

Με μία λογική ανάλυση του ζητήματος καθίσταται σαφές ότι όλες οι χώρες της Δύσης έχουν εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο έναντι της Ρωσίας κατά έναν τρόπο που δεν το έπραξαν ούτε ενάντια στην ναζιστική Γερμανία και την αυτοκρατορική Ιαπωνία την δεκαετία του ’40.

Η Ρωσία δέχεται πόλεμο σε κάθε επίπεδο, όχι μόνο στο στρατιωτικό αλλά και στο πολιτιστικό (ξαφνικά όλοι οι Δυτικοί θεωρούν γίγαντες του πνεύματος όπως ο Τολστόι και ο Ντοστογιέφσκι ως προπαγανδιστές των «κακών» Ρώσων), στο αθλητικό και εν τέλει ακόμα και στο κοινωνικό επίπεδο αφού επί της ουσίας έχουν απαγορέψει σε οποιονδήποτε Ρώσο να ταξιδέψει σε δυτική χώρα και να αλληλοεπιδράσει με δυτικούς πολίτες.

Αυτή την στιγμή 40 χώρες επί της ουσίας πολεμούν τους Ρώσους χωρίς να έχουν κηρύξει τον πολεμο.

Η Ρωσία προς το παρόν είναι μόνη της. Η Κίνα κερδίζει από την αποδυνάμωση όλων, αλλά στο τέλος θα αναγκαστεί να επιλέξει πλευρά και θα είναι η ρωσική καθαρά για λόγους επιβίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/JmD2169071/status/1522413376432840704

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.