ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Διευρύνουν το ρήγμα στο Χάρκοβο οι Ρώσοι: Προωθούν συνέχεια νέες δυνάμεις – 150 άρματα μεταφέρθηκαν μόνο σε μία νύκτα!

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να τους συγκρατήσουν σε πόλεις-«οχυρά»

Διευρύνουν το ρήγμα στο Χάρκοβο οι Ρώσοι: Προωθούν συνέχεια νέες δυνάμεις – 150 άρματα μεταφέρθηκαν μόνο σε μία νύκτα!

Η ρωσική Ομάδα Στρατιών “Ν” (North-Βορράς) μετά το ρήγμα που πέτυχε στην πρώτη αμυντική γραμμή του Χάρκοβου, προσπαθεί να διευρύνει το κενό στην ουκρανική άμυνας με τεθωρακισμένους σχηματισμούς να «πλημμυρίζουν» την έκταση των 250 τετραγωνισκών χλμ. που έχουν καταλάβει.

Μόνο σε μία νύκτα πριν δύο ημέρες αναφέρεται ότι προωθήθηκαν 150 άρματα μάχης Τ-72Β3 και τρεις νέες ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες ενίσχυσαν την ρωσική πίεση.

Οι αναφορές θέλουν ότι μόνο οι μονάδες της πρώτης γραμμής στην περιοχή θα φτάσουν τους 70.000 χωρίς να υπολογίζονται οι μονάδες ΔΜ που αναπτύσσονται σε όλο το μήκος των μετόπισθεν και θα είναι τεράστια έτσι η πίεση για τους Ουκρανούς που ήδη μάχονται με ότι μέσο διαθέτουν όμως απέναντι σε μια μικρή ρωσική δύναμη.

Η ουκρανική διοίκηση στέλνει συνεχώς ενισχύσεις με βαρύ οπλισμό αλλά οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την πρωτοβουλία.

Την ίδια στιγμή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσουν τους προελαύνοντες Ρώσους να πάρουν τον έλεγχο στον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού τους προς το Volchansk.

Σε περίπτωση ρωσικής επιτυχίας, η ουκρανική φρουρά στην πόλη θα βρεθεί σε επιχειρησιακή περικύκλωση.

Παράλληλα οι ρωσικές ομάδες επίθεσης επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους μέσα και γύρω από το Liptsy, ενώ η ουκρανική ομάδα στην πόλη καταρρέει από βαριές βόμβες και πυροβολικό.

Το Χάρκοβο, η Χερσώνα και η Οδησσός είναι ρωσικές περιοχές δήλωσε ο αρχηγός τωντσετσενικών δυνάμεων κάτι που δείχνει και τις κατευθύνσεις των επόμενων ρωσικών κινήσεων.

Την ίδια στιγμή στρατιωτικοί αξιωματούχοι στο Κίεβο επισημαίνουν στους Ουκρανούς πολίτες πως θα πρέπει να προετοιμαστούν για εδαφικές απώλειες τους επόμενους μήνες, αναφέρει το περιοδικό Foreign Affairs.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι του στρατού και των πληροφοριών στο Κίεβο συμβουλεύουν τους Ουκρανούς να προετοιμαστούν για εδαφικές απώλειες τους επόμενους μήνες» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλούμενο τον Αμερικάνο, πρώην στέλεχος του Εθνικού

Συμβουλίου Πληροφοριών, Eric Ciaramella, αναφέρει ότι η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια και κινητοποίηση των ΗΠΑ θα μετριάσει μόνο την κατάσταση, καθώς το σοβαρό πρόβλημα είναι «η έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής για την καταπολέμηση της μακροπρόθεσμης απειλής που αποτελεί η Ρωσία για την Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι αναγνώρισε πρόσφατα πως η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στην περιοχή του Χάρκοβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.