ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ ζήτησε από τον Ε.Μασκ την παροχή του συστήματος ίντερνετ Starlink

Ενίσχυση των επικοινωνιών θέλει το Ισραήλ, ενώ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα

Το Ισραήλ ζήτησε από τον Ε.Μασκ την παροχή του συστήματος ίντερνετ Starlink

Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες με την SpaceX του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την ανάπτυξη των υπηρεσιών διαδικτύου Starlink εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης με τη Χαμάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των επικοινωνιών του, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ, οι υπηρεσίες Starlink «θα εξασφαλίσουν αδιάλειπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις πόλεις που βρίσκονται στις γραμμές του μετώπου». 

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν η συνεργασία προχωρήσει, θα είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ βασίζεται στο Starlink, το οποίο θα χρησιμεύσει ως εφεδρικό σε περίπτωση που άλλα συστήματα διακοπούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο εξετάζει επίσης τη διακοπή των υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφώνου στη Γάζα. Επιπλέον, επιβεβαίωσε τα σχέδια να κλείσει τα γραφεία του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου Al-Jazeera του Κατάρ, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί ως πλατφόρμα για «προπαγάνδα της Χαμάς, υποκίνηση και βλάβη της εθνικής ασφάλειας σε καιρό πολέμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.