ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Κοσσυφοπέδιο ετοιμάζει υποχρεωτική θητεία και βάζει μάθημα στα σχολεία

Πιλοτικό πρόγραμμα προετοιμασίας

Το Κοσσυφοπέδιο ετοιμάζει υποχρεωτική θητεία και βάζει μάθημα στα σχολεία

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Κοσόβου, Σέμσι Σίλγια, ανακοίνωσε ότι έχουν εκπονήσει πρόγραμμα σπουδών και κατάφεραν να εισαγάγουν μαθήματα άμυνας και ασφάλειας στα σχολεία το επόμενο έτος, τα οποία θα διευκολύνουν τη στρατιωτική θητεία, αναφέρει η «Ekonomija Online».

«Το υπουργείο έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το θέμα αυτό και αυτή τη στιγμή επισκέπτεται όλους τους δήμους. Ξεκινήσαμε από την παραμεθόρια περιοχή για να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε την κατάσταση. Κάνουμε μια επαρκή αξιολόγηση για να δούμε τη δυνατότητα μιας ρεαλιστικής αξιολόγησης της κατάστασης για την εκπαίδευση στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», είπε ο αξιωματούχος της Πρίστινα.

Όπως μεταδίδει το RT Balkan, ο Σίλγια δήλωσε ότι «Αν οι μαθητές ακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα, στο τέλος της φοίτησής τους θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική υπηρεσία των τριών μηνών ή σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο, τρεις μήνες το χειμώνα και τρεις μήνες το καλοκαίρι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Αλλά, τουλάχιστον, ας ξεκινήσουμε με ένα τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.