ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ΝΑΤΟ ξεκινά να αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία… μάλλον δεν θα κερδίσει τον πόλεμο

Τι υποστηρίζουν οι Αμερικανοί;

Το ΝΑΤΟ ξεκινά να αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία… μάλλον δεν θα κερδίσει τον πόλεμο

Η βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία και οι μαζικές απώλειες εδαφών και ουκρανών στρατιωτών… οδηγούν σε αναδίπλωση το ΝΑΤΟ… που τώρα υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης αλλά στις διαπραγματεύσεις… με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να φοβάται την έκβαση μιας «κακής ειρήνης» για την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 έγινε γνωστή η πλήρης κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης στην Ανατολική Ουκρανία, του Severodonetsk.

Η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, έχει βαθύτερα αίτια 

1) Η Ουκρανία ξεκάθαρα ηττάται στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποστεί βαριές ήττες ενώ η πτώση του Severodonetsk και η περικύκλωση του Lysychansk στην περιοχή του Luhansk στο Donbass αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό…

2) Παρά την προπαγάνδα της Δύσης η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού είναι εντυπωσιακά μεγάλη, στο πυροβολικό και στα πυραυλικά συστήματα η σχέση Ρωσίας – Ουκρανίας είναι 10 προς 1.
Όπως παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί… σε λίγο θα πολεμούν με φτυάρια…

3) Τα οπλικά συστήματα που διοχετεύουν Αμερικανοί και Δύση στην Ουκρανία είτε δεν αποδίδουν, είτε καταστρέφονται πριν φθάσουν στο πεδίο της μάχης.

4) Οι Ουκρανικές δυνάμεις εσχάτως προβαίνουν σε υποχωρήσεις γιατί φοβούνται να μην περικυκλωθούν και τότε το σοκ θα είναι συγκλονιστικό…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 44.000 στρατιώτες μαζί με τραυματίες ενώ εσχάτως υπήρξαν απώλειες σε ημερήσια βάση έως και 1.000 στρατιώτες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει περίπου 8.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

5) Η Ρωσία έχει καταλάβει όλο το Luhansk, απομένουν ελάχιστα μέρη στο Donetsk, νότια στην Μαριούπολη και νοτιοδυτικά στην Kherson και Zaporizhia.

Τι υποστηρίζουν οι αμερικανοί;

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αμφιβάλλουν ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να πάρει πίσω τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός από την αρχή της σύγκρουσης σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Biden.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ Biden άρχισαν να συζητούν εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση του απέναντι σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί νίκη για το Κίεβο και να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο μείωσης του εδάφους της Ουκρανίας.

Ωστόσο, μια τέτοια «απαισιόδοξη εκτίμηση» δεν σημαίνει, όπως τόνισαν οι πηγές, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία για εδαφικές παραχωρήσεις.

Ο βοηθός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πρόσφατα, «μιλούσε» για ώρες στο τηλέφωνο, συζητώντας με τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny και με τον επικεφαλής της Επιτροπής Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Mark Milli, για το πώς η Ουκρανία θα «ανακαταλάβει» χαμένα εδάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία έχει ζητήσει τουλάχιστον 48 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να παράσχει μόνο 8 τέτοια συστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.