ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν αντεπίθεση «αυτοκτονίας» στη Χερσώνα με τα απομεινάρια του Στρατού τους!

Μόσχα: «Τους καταστρέψαμε ήδη»

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν αντεπίθεση «αυτοκτονίας» στη Χερσώνα με τα απομεινάρια του Στρατού τους!

Το «τελευταίο του χαρτί» παίζει το καθεστώς του Κιέβου, για τη βελτίωση της θέσης του στο νότιο μέτωπο:  Πριν λίγη ώρα εξαπέλυσε αντεπίθεση στην  Χερσώνα, με τα απομεινάρια του ουκρανικού Στρατού, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψει την επέλαση των Ρώσων προς το Νικολάεφ. 

Οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν συγκεντρώσει όσες λειτουργικές μονάδες τους απέμειναν και ξεκίνησαν την αντεπίθεση «αυτοκτονίας» βόρεια της πόλης της Χερσώνας, με επίκεντρο το χωριό Σουκχόι Στάβοκ στο οποίο λαμβάνουν χώρα σφοδρές μάχες. 

Αρχικά, φαίνεται πως οι Ουκρανοί είχαν κάποια εδαφικά κέρδη καθώς κατάφεραν να προωθηθούν νότια των χωριών Andriivka και Lozove και να φτάσουν στα περίχωρα του Sukhyi Stavok.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έγιναν πέντε επιθέσεις από ουκρανικές δυνάμεις, τέσσερις από τις οποίες κατέληξαν σε υποχώρηση με μεγάλες απώλειες.

https://twitter.com/200_zoka/status/1564335854235123713?s=12&t=qJgbxJNfZiMH-3-nm12Cqw

Η επίθεση από την Andreevka σημείωσε σχετική επιτυχία και εισήλθαν στο Sukhoy Stavok, αλλά το ρωσικό πυροβολικό φαίνεται να απορρόφησε το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης και σταθεροποίησε το μέτωπο.

Λίγες ώρες πριν, ο διευθυντής του γραφείου του Ζελένσκι, Αντρέι Γιέρμακ, προανήγγειλε την αντεπίθεση γράφοντας στο twitter πως «Η Χερσώνα είναι Ουκρανία, η Χερσώνα βρίσκεται μπροστά».

Παράλληλα, ο ουκρανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspline είπε ότι η εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης Νατάλια Χιουμενιούκ τους είπε ότι είχαν ξεκινήσει «επιθετικές ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις», «συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Χερσώνας».

Πριν λίγη ώρα, η Μόσχα επιβεβαίωσε την ουκρανική αντεπίθεση σε 3 σημεία, ενημερώνοντας όμως πως «έχει ήδη συντριβεί και οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες από την συνδυασμένη δράση πυροβολικού και Αεροπορίας».

Μόλις νύχτωσε ανέλαβαν δράση τα επιθετικά ελικόπτερα της ρωσικής Αεροπορίας Κa-52.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αν αποδειχθεί πως και αυτή η αντεπίθεση συνετρίβη όπως η προηγούμενη, το πλήγμα για την Ουκρανία θα είναι τεράστιο και όχι μόνο στρατιωτικά, καθώς  όλο το αφήγημα του Κιέβου για νίκη στον πόλεμο έχει χτιστεί, γύρω από την αντεπίθεση στον νότο.

Οι πρώτες εικόνες από το πεδίο της μάχης 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.