ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τουρκία: “Έσκασαν” από την επικράτηση Ερντογάν και τώρα μιλάνε για…νοθεία

Τουρκία: “Έσκασαν” από την επικράτηση Ερντογάν και τώρα μιλάνε για…νοθεία

Στην Τουρκία έχουν “σκασει” από το κακό τους που ο Ερντογάν κέρδισε δια περιπάτου στις δημοτικές εκλογές, και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ότι έγινε νοθεία.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.000 ισχυρισμοί για παρατυπίες κατά τη χθεσινή ημέρα των εκλογών. Αναφέρεται ειδικά στη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε σε περίπου 40 επαρχίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και σχολιάζει ότι δεν υπήρξαν διακοπές στους δήμους που ήταν σαφές το προβάδισμα του κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, το ΑΚΡ.

Η εξήγηση των αξιωματούχων ήταν ότι οι διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν από τις καταιγίδες.

Η Sozcu μάλιστα αποδίδει τη νίκη του ΑΚΡ αμιγώς στις διακοπές του ρεύματος. Η εφημερίδα γράφει ότι όταν άρχισε η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, η στήριξη στο ΑΚΡ ήταν χαμηλή. Η ανατροπή σημειώθηκε μετά τις διακοπές.

Η Birgun χαρακτηρίζει τις χθεσινές εκλογές, ως τις πιο «σκοτεινές εκλογές» στην τουρκική ιστορία.

Και διαφορές στην μετάδοση

Η Bugun αναφέρεται στις διαφορές που παρατηρήθηκαν στα αποτελέσματα των πρακτορείων Cihan και Anadolu. Εκτός από τις διακοπές ρεύματος, οι διαφορές των αποτελεσμάτων τροφοδότησαν κι αυτές υποψίες για νοθεία, γράφει η εφημερίδα.

Τρίχες κατσαρές, οι Τούρκοι σκεφτηκαν πολύ απλά, πριν 12 χρονια δεν είχαν κυριολεκτικά να φάνε, τώρα έχουν μεσαία τάξη, και αυξημένο βιοτικό επίπεδο, σκασίλα τους αν ο Ερντογάν έχει παραστρατήσει με Τουρκάλα καλονή, ή αν οι αξιωματούχοι άρπαξαν λεφτά, τους νοιάζει ότι αυτοί έχουν λεφτά στην τσέπη λόγω Ερντογάν, τόσο απλα. Πάντως αυτό είναι ενα δείγμα ότι στις ΗΠΑ δεν τους ενδιαφέρει ποσώς η γνώμη ενός λαού αν αυτός που ψηφίζεται δεν είναι της αρεσκείας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.