Σοβαρά οικονομικά προβλήματα παρουσιάζει η τουρκική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έλαβε δύο σημαντικά συμβόλαια για την κατασκευή 468 KIRPI BMC-350 16Z κατηγορίας MRAP και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών φορτηγών για τον τουρκικό Στρατό. Σύμφωνα με το συμβόλαιο η τουρκική εταιρεία θα έπρεπε να έχει παραδώσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των οχημάτων. ‘

Όμως η εταιρεία κατάφερε να παραδώσει 278 οχήματα μέχρι και τα τέλη Μαΐου του 2012. Στην φάση της κατασκευής βρίσκονται ακόμα 80 οχήματα αλλά η εταιρεία δεν έχει πια ρευστό και δεν μπορεί να αγοράσει τα υλικά για την κατασκευής τους. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού η εταιρεία ζήτησε την παροχή δανείου από τράπεζα.

Το δάνειο ύψους 100 εκατ. δολαρίων δεν εγκρίθηκε και η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα το οποίο οξύνθηκε περισσότερο με την επιβολή προστίμου από την SSM για τις καθυστερήσεις. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η εταιρεία BMC ανήκει στον επενδυτικό όμιλο Cukurova Holding ο οποίος είναι από τους πλέον ισχυρούς στην Τουρκία και στον οποίο ανήκει και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TURKCELL καθώς και πληθώρα εταιρειών στον τομέα των κατασκευών της ενημέρωσης και της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr