ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: Συνεχίζει τα παραληρήματα για να «τσιμεντώσει» την εξουσία του- Δηλώσεις με αφορμή την… «Ημέρα Νίκης»

Ρ.Τ.Ερντογάν: Συνεχίζει τα παραληρήματα για να «τσιμεντώσει» την εξουσία του- Δηλώσεις με αφορμή την… «Ημέρα Νίκης»

Απρόσκοπτος συνεχίζει το μεγαλοϊδεατικό του παραλήρημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας σε κάθε ευκαιρία αλυτρωτικά στερεότυπα, ώστε να στείλει μηνύματα σε όσους θεωρεί ότι «απειλούν» την Τουρκία.

Είτε αυτοί είναι Έλληνες, Κούρδοι, Αμερικάνοι ή Ισραηλινοί…

Ειδικότερα, στο μήνυμά του για την 95η επέτειο της μάχης στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ, όπου οι ελληνικές δυνάμεις ηττήθηκαν στις 30 Αυγούστου 1922 και την οποία οι Τούρκοι ονομάζουν «Ημέρα Νίκης», ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοντώνει απειλές κατά της ύπαρξής της στη ρίζα τους».

Με φόντο τις εξελίξεις στα ανατολικά σύνορα της χώρας του και εν όψει του δημοψηφίσματος που έχουν εξαγγείλει οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ για τις 25 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν απόσχιση και ανεξαρτησία, ο Τούρκος πρόεδρος πακετάρισε τις οργανώσεις των Κούρδων της Τουρκίας (PKK) και τη Συρίας (PYD) με το ISIS και το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), τονίζοντας ότι «η Τουρκία αποδεικνύει τη βούλησή της να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία».

Ταυτόχρονα σχολίασε την περσινή απόπειρα πραξικοπήματος, περιγράφοντας μια… διαχρονική απειλή που ξεκινά από τον ελληνικό στρατό το 1922 και φθάνει μέχρι τους Κούρδους και τον Γκιουλέν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Τουρκία διατηρεί τον ίδιο ζήλο για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις και τις προσπάθειες σαμποτάζ κατά της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησία της, όπως συνέβη και πριν από 95 χρόνια. Είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετώπισε το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε τον περασμένο Ιούλιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.