Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις «πύλες» των αλλοδαπών προς τη μοναδική χώρα που έχει ανοικτά σύνορα την Ελλάδα, για να μπορέσει να «ανθέξει», όπως είπε οπ ίδιος η χώρα του το φορτίο με τους «πρόσφυγες».

«Πως η Τουρκία θα μπορέσει να αντέξει το φορτίο 4 εκατ. προσφύγων; Τους αφήνουμε να το σκεφτούν λίγο αυτό. Συγγνώμη για αυτό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει:

«Όταν όλη η δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανατολικά του Ευφράτη ολοκληρωθεί σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε εκεί ένα εκατ. ανθρώπους. Αν γίνει έγινε. Εάν όμως δεν γίνει τότε είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τις πόρτες» συμπληρώνοντας:

«Τώρα όλη η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη είναι στα σχέδιά μας και καλώς εχόντων των πραγμάτων σε μια εβδομάδα από τώρα θα θα έχουμε βρει μια λύση, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο.

Θα έχω την ευκαιρία άλλωστε να συνομιλήσω προσωπικά στη Νέα Υόρκη με τον Ντ.Τραμπ για τα βήματα που επιβάλλεται κάνουμε ανατολικά του Ευφράτη. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να λύσουμε το ζήτημα».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε πάλι τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους του SDF/YPG:

«Οι ΗΠΑ έχουν στείλει περισσότερα από 30.000 φορτηγά φορτωμένα με όπλα στη Συρία. Ποιους θα πολεμήσουν οι Κούρδοι με αυτά; Μόνο μια χώρα υπάρχει και αυτή είναι η Τουρκία. Μπορούμε να το δεχθούμε αυτό;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/eha_news/status/1170345297198899202