ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν κυνηγούν με όπλα διαδηλωτές στο Βελιγράδι! (βίντεο)

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν κυνηγούν με όπλα διαδηλωτές στο Βελιγράδι! (βίντεο)

Φαίνεται πως σε όποια χώρα πηγαίνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν οι σωματοφύλακές του θεωρούην πως μπορούν να δράσουν σα να βρίσκονται στην Τουρκία έτσι η πίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη Σερβία θύμησε πάρα πολύ την επίσκεψή του στις ΗΠΑ το 2016.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη χθες της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στην πρεσβεία της χώρας της στο Βελιγράδι ήταν επεισοδιακή.

Όπως μεταδίδει το έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο Ν-1, λίγη ώρα πριν από την άφιξη της Εμινέ Ερντογάν στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας, βαριά οπλισμένοι είχαν αναπτυχθεί στη γύρω περιοχή.

Κάποιοι απ’ αυτούς εισήλθαν σε παρακείμενη καφετερία και άρχισαν να ελέγχουν τον χώρο, προκαλώντας την αντίδραση θαμώνων, αλλά και του προσωπικού.

Ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός, σε διάφορες γλώσσες (και για όσους ξέρουν οι Σέρβοι βρίζουν σαν «νταλικέρηδες») που έφτασε στα όρια της συμπλοκής, όταν ένα γκαρσόνι και πελάτες του καταστήματος άρχισαν να σπρώχνουν προς την έξοδο τους Τούρκους ασφαλίτες.

Χρειάστηκε η παρέμβαση υπαλλήλων της τουρκικής πρεσβείας, οι οποίοι κάλεσαν την σερβική αστυνομία. Ο τηλεοπτικός σταθμός Ν-1 αναφέρει ότι ένα γκαρσόνι και ένας πελάτης της καφετερίας προσήχθησαν στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου. Λίγη ώρα αργότερα, αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και ανακρίθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ίδια συμπεριφορά είχαν οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ενρτογάν, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016 όταν, ενεπλάκησαν σε σοβαρά επεισόδια με Κούρδους διαδηλωτές, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν εννέα άτομα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις

Οι συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σωματοφύλακες του Τούρκου Πρόεδρου με ομάδα Κούρδων, Αρμενίων και άλλων διαδηλωτών.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από την τουρκόφωνη υπηρεσία της Voice of America μια πραγματική σύρραξη εντός αμερικανικού εδάφους με τους σωματοφύλακες του Ρ.Τ.Ερντογάν να δρουν σαν εγχώριες δυνάμεις καταστολής!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.