ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκρηξη σε εργοστάσιο της ROKETSAN

Έκρηξη σε εργοστάσιο της ROKETSAN

Μεγάλη έκρηξη σε εγκαταστάσεις της ROKETSAN στην Άγκυρα έλαβε χώρα σήμερα.

Μεγάλη έκρηξη σε εγκαταστάσεις της ROKETSAN στην Άγκυρα έλαβε χώρα σήμερα.

Σύμφωνα δημοσιεύματα από την Τουρκία, η έκρηξη έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ελμαντάγ της Άγκυρας και ο κρότος ήταν τόσο δυνατός που αναστάτωσε ολόκληρες περιοχές. Της έκρηξης επακολούθησε πυρκαγιά.

Η έκρηξη συνέβη το μεσημέρι, στις 11:43 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας κατασκευής πολεμικού υλικού οι οποίες βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο Άγκυρας – Σαμσούντας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η έκρηξη ταρακούνησε τα κτίρια της γύρω περιοχής ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές δεν υπάρχουν θύματα από το ατύχημα ενώ το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια καθαρισμού των εγκαταστάσεων από καύσιμα και ήταν μία διαδικασία ρουτίνας. Κατά άλλους έγινε μία δοκιμαστική έκρηξη η οποία όμως δεν είχε υπολογιστεί σωστά η δύναμη της εκτόνωσης.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται πως τέτοιου τύπου «εκρήξεις» στο παρελθόν έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών στην ΜΚΕΚ ενώ δεν το τελευταίο «εκρηκτικό» επεισόδιο είχε να κάνει με το υποβρύχιο που βρισκόταν στον ναύσταθμο του Γκολτσούκ. 

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.