ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κρίση Τουρκίας-Ισραήλ – Κάλεσαν τον Ισραηλινό πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ξεχάστε τον EastMed – Δεν θα γίνει ποτέ»

Κρίση Τουρκίας-Ισραήλ – Κάλεσαν τον Ισραηλινό πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ξεχάστε τον EastMed – Δεν θα γίνει ποτέ»

Τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Άγκυρα κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, την προηγούμενη εβδομάδα για να μεταφέρει στην κυβέρνηση του Τελ Αβίβ ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, μετά τα ισραηλινά ΜΜΕ, και η Τουρκία επιβεβαιώνει τώρα την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Το ισραηλινό σκάφος «Bat-Galim» ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου να εγκαταλείψει μία περιοχή, που, σύμφωνα με την Άγκυρα, αποτελούν «χωρικά ύδατα της ΤΔΒΚ» και την οποία έχει κηρύξει μονομερώς τεμάχιο η Κυπριακή Δημοκρατία, παραβλέποντας ότι ταυτόχρονα αποτελεί και τεμάχιο της ‘ΤΔΒΚ’, η οποία έχει παραχωρήσει μάλιστα και σχετική άδεια για έρευνες στην τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων.

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim που ανήκε στην ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και είχαν λάβει σχετική άδεια από την Λευκωσία.

Λίγο μετά την προειδοποίηση πάντως, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», το ισραηλινό αεροσκάφος υπάκουσε και απομακρύνθηκε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα στην ίδια περιοχή είχε ξεκινήσει γεώτρηση και το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ (που δεν αναγνωρίζει έτσι και αλλιώς η Αγκυρα) έπλεε το ισραηλινό ερευνητικό σκάφος το οποίο εκδιώχθηκε από την περιοχή στις 19 Νοεμβρίου, από την τουρκική φρεγάτα TCG Gediz.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.