ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Δένδιας 4 μέρες μετά τη συμφωνία με Τουρκία για ματαίωση ασκήσεων: «Δεν διαπραγματευόμαστε»

Ν.Δένδιας 4 μέρες μετά τη συμφωνία με Τουρκία για ματαίωση ασκήσεων: «Δεν διαπραγματευόμαστε»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και τέσσερις ημέρες μετά τη συμφωνία με την Τουρκία για την ματαίωση των ασκήσεων (αλλά τη συνέχιση των τουρκικών παραβιάσεων) δήλωσε πως…. «η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται την υπεράσπιση της κυριαρχίας της»

«Η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό», είπε ο ΥΠΕΞ.

Άρα ο κ.Παναγιωτόπουλος πριν λίγες ήμερες τι έκανε με τον κ.Ακάρ; Δηλαδή η εκτέλεση άσκησης δεν είναι κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας;

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας η Ελλάδα ενεργεί με «ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» στην «κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα», που συμβαίνει τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Η χώρα είναι προσηλωμένη πάντοτε στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα», προσέθεσε.

«Αξιοποιούμε κάθε διπλωματικό μέσο και ευαισθητοποιούμε εταίρους και συμμάχους. Καθιστούμε όμως παράλληλα σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Παρά τις όποιες επί μέρους διαφωνίες μας, επί των ουσιωδών γραμμών, οι Έλληνες είναι όλοι ενωμένοι», επισήμανε επίσης.

Όσον αφορά το Λιβυκό, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε το ΕΣΕΠ ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην επιχείρηση “Ειρήνη”, με ανάληψη και επιτελικών θέσεων, ενώ καθήκον της επιχείρησης είναι η απόλυτη εφαρμογή του εμπάργκο των όπλων.

«Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την επίλυση της λιβυκής κρίσης», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, έγινε συζήτηση για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, για τον οποίο ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «φιλοδοξεί να δώσει εφόδια και φτερά στην ελληνική διπλωματία» και προσέθεσε ότι το υπουργείο θα μπει επιτέλους στον 21ο αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.