ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κούρδους δημάρχους «ξηλώνει» ο Ερντογάν – Δύο ήδη οδηγήθηκαν στην αστυνομία για εξηγήσεις

Κούρδους δημάρχους «ξηλώνει» ο Ερντογάν – Δύο ήδη οδηγήθηκαν στην αστυνομία για εξηγήσεις

Οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν υποστηριζόμενοι από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στους δήμους Σιίρτη, Κουρταλάν και Μπαϊκάν ξηλώθηκαν από το τουρκικό καθεστώς.

Συνελήφθησαν οι Μπεριβάν Έλεν Ισίκ, δήμαρχος Σιίρτης, ο Γιασάρ Ακκούς δήμαρχος της Ιγκντίρ και οι δήμαρχοι των περιοχών Μπαϊκάν και Κουρταλάν, ενώ στη θέση τους τοποθετήθηκαν ‘διαχειιριστές’ από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται οι δήμαρχοι Σιίρτης και Μπαϊκάν συνελήφθησαν στα σπίτια τους από την αστυνομία, ενώ οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν στην αστυνομική διοίκηση.

Οι συλλήψεις έγιναν με την αιτιολογία ότι είχαν σχέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, που θεωρείται στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δήμαρχοι

Στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019, η υποψήφια του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, Μπεριβάν Έλεν Ισίκ, εκλέχθηκε με 48,36%.

Ο Ρετζί Σαρσιλμάζ του HDP κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Μπαϊκάλ με 27,74%.

Στο δήμο Κουρταλάν, ο υποψήφιος του HDP, Μπαράν Αγκιούλ, κέρδισε τις εκλογές με 50,08 τοις εκατό έχοντας διαφορά με τον αντίπαλό του 5 μονάδες, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, δεκάδες εκλεγμένοι δήμαρχοι έχουν παυθεί από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για διασυνδέσεις με το PKK.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.