ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη πτήση για το T-129 «Turkgusta»

Πρώτη πτήση για το T-129 «Turkgusta»

Η κοινοπραξία ΑΤΑΚ που απαρτίζεται από τις εταιρείες Turkish Aerospace Industries (TAI), Αselsan, και AgustaWestland ανακοίνωσε σήμερα πως το πρώτο πρωτότυπο τουρκικό επιθετικό

Η κοινοπραξία ΑΤΑΚ που απαρτίζεται από τις εταιρείες Turkish Aerospace Industries (TAI), Αselsan, και AgustaWestland ανακοίνωσε σήμερα πως το πρώτο πρωτότυπο τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T129 P1, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση επιτυχώς.

Η πτήση έγινε στις εγκαταστάσεις της AgustaWestland στο Vergiate στην Ιταλία. Το πρόγραμμα ΑΤΑΚ ξεκίνησε το 2007 με στόχο την προμήθεια για τον τουρκικό Στρατό 50 ελικοπτέρων του τύπου συν 41 ακόμη ως προαίρεση.

Η τουρκική βιομηχανία έχει πλήρη εμπλοκή στο πρόγραμμα, πολλά από τα συστήματα που φέρει πρόκειται να είναι τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής ενώ η γραμμή παραγωγής θα εγκατασταθεί στην ΤΑΙ.

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε μετά την επιτυχή πρώτη πτήση:

«Είναι μεγάλο προνόμιο να βρίσκομαι εδώ σήμερα στην πρώτη πτήση του Τ129., το οποίο αναμένεται να γίνει το πλέον σύγχρονο παγκοσμίως ελικόπτερο στην κατηγορία του, τόσο για να καλύψει τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων όσο και για τη διεθνή αγορά. Μια διεθνή αγορά που η τουρκική αμυντική βιομηχανία πρόκειται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο.  Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι έως εδώ, και είμαι περήφανος που η ομάδα ΑΤΑΚ ξεκίνησε με επιτυχία το πρώτο βήμα, μια επιτυχία που πρόκειται να συνεχιστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.