Προς το Καστελόριζο με «σβηστό» πομπό το Oruc Reis: Έχει περάσει (πάλι) το «όριο» των 12 ν.μ. και πλησιάζει τα 6

Προς το Καστελόριζο με «σβηστό» πομπό το Oruc Reis: Έχει περάσει (πάλι) το «όριο» των 12 ν.μ. και πλησιάζει τα 6

Το Oruc Reis λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης έχει κλειστό τον πομπό του όμως το συνοδευτικό πλοίο Ataman το οποίο άλλες φορές προηγείται και άλλοτε ακολουθεί το Oruc Reis, φέρεται το πρωί της Τρίτης να βρίσκεται στην ζώνη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

Από τις κινήσεις του Ataman προκύπτει ότι το Oruc Reis βρίσκεται πολύ κοντά στο Καστελόριζο. Συγκεκριμένα βρίσκεται κάτω από τα 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και την Στρογγύλη και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

O Φατίχ Ντονμέζ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και αν υπάρχουν αποτελέσματα για κοιτάσματα στην περιοχή η Τουρκία θα στείλει το γεωτρύπανο.

«Αυτή τη στιγμή το Oruc Reis κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Φαντάζομαι πως θα τις ολοκληρώσουμε σε δύο μήνες. Μετά, στην ίδια περιοχή θα κάνουμε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες κι αν βρούμε μια περιοχή με μεγάλη προσδοκία, θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας για να κάνουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Αυτό σημαίνει πως η Άγκυρα θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή πέραν της 22ας Οκτωβρίου όταν και λήγει η τουρκική παράνομη NAVTEX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα έχει μια θέση πως τα νησιά της έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως σε πολλά σημεία του κόσμου, υπάρχουν παραδείγματα που στηρίζουν τις θέσεις μας. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Το έχουμε πει πολλές φορές. Εκείνοι έχουν διεκδικήσεις για μια περιοχή λόγω του Καστελόριζου, όμως το Καστελλόριζο απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, ενώ από την Τουρκία μόλις 2 χιλιόμετρα. Η θέση αυτή αγνοεί και προσπαθεί να εμποδίσει την υπεροχή της ηπειρωτικής χώρας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.