ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι Έλληνες φταίνε για το Κυπριακό – Θέλουμε λύση δύο κρατών»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι Έλληνες φταίνε για το Κυπριακό – Θέλουμε λύση δύο κρατών»

Nέα επίθεση στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι στην ανατ. Μεσόγειο, προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας του στην υφαλοκρηπίδα (!) και κατηγόρησε Αθήνα και Λευκωσία ότι δεν ακούν τις προειδοποιήσεις του.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, καθώς και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Είναι το δίδυμο που δεν ακούει τις προειδοποιήσεις μας και αγνοεί τις εποικοδομητικές προτάσεις μας από το 2003. Αυτό το παιχνίδι είναι πλέον τελειωμένο», είπε.

Ερντογάν: Χάσιμο χρόνου η συζήτηση για το δικοινοτική ομοσπονδία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ως… καλοπροαίρετος στο ζήτημα του Κυπριακού, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά για την αποτυχία του διαλόγου. «Η τουρκική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Πάντα έκανε βήματα με μια καλοπροαίρετη προσέγγιση που εμπίπτει σε αυτήν. Ωστόσο, μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για λύση. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται για περισσότερα από πενήντα χρόνια, αποτυγχάνουν κάθε φορά, είναι η ασυμβίβαστη νοοτροπία της ελληνικής πλευράς», τόνισε ο Ερντογάν.

Επιχειρώντας να εμφανίσει τετελεσμένα στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ακόμη πιο προκλητικά:

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν με τον Τουρκοκύπριο λαό. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θέλουν να δουν ως μειονότητα υπό τη δική τους κυριαρχία.

Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη που έχουν ιδρυθεί στην Κύπρο. Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων αποκλειστικά στη βάση της δικοινοτικής ομοσπονδίας θα ήταν χάσιμο χρόνου».

Απτόητος ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «τώρα ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι με μια ρεαλιστική προσέγγιση» .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απείλησε μάλιστα ότι η Τουρκία «έχει δείξει την αποφασιστικότητά της προς αυτή την κατεύθυνση και σε φίλους και στους εχθρούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.