ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζεται η δημιουργία πολεμικών drones από την Τουρκία – Παρουσίασε το Loitering Munition Alpagu (βίντεο)

Συνεχίζεται η δημιουργία πολεμικών drones από την Τουρκία – Παρουσίασε το Loitering Munition Alpagu (βίντεο)

Στην παρουσίαση του νέου μη επανδρωμένου, αλλά φονικού, αεροσκάφους (drone) με την ονομασία Alpagu προχώρησε η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος.

“Το Alpagu χτυπάει τον στόχο με απίστευτη ακρίβεια, όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έγιναν στο πεδίο βολής Aksaray”, αναφέρει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

“Αμέσως μετά την απογείωσή του, το Alpagu ακολούθησε τον στόχο χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναζήτησης βάσει εικόνας και, χωρίς να γίνει αντιληπτό ως την τελευταία στιγμή, έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε κάνοντας χρήση των εκρηκτικών που φέρει”, συνεχίζει η ανακοίνωση για το drone που κατασκεύασε η τουρκική STM.

Το Alpagu, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ανήκει στην κατηγορία των “Περιφερόμενων Πυρομαχικών” (Loitering Munition), τα οποία στην καθομιλουμένη έχουν γίνει γνωστά ως “καμικάζι drone” ή “drone αυτοκτονίας”.

“Έχει σχεδιαστεί τόσο για αναγνώριση όσο και για να πλήττει στόχους με μεγάλη ακρίβεια, μπορεί να το χειριστεί ένας μόνο στρατιώτης αλλά και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα”.

Όπως καταλήγει η STM, το νέο drone, που ζυγίζει περίπου 2 κιλά μαζί με τα εκρηκτικά, ξεχωρίζει για την τεχνητή νοημοσύνη του, τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, αλλά και τη δυνατότητά του να πετυχαίνει τους στόχους με υψηλή ακρίβεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.