ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αεροπορικές επιθέσεις κατά «τρομοκρατικών στόχων» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία εξαπέλυσε η Τουρκία

Ως αντίποινα για τον θάνατο στρατιωτών της

Αεροπορικές επιθέσεις κατά «τρομοκρατικών στόχων» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία εξαπέλυσε η Τουρκία

Αεροπορικές επιθέσεις κατά «τρομοκρατικών στόχων» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία εξαπέλυσε η Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας μετά τον θάνατο στρατιωτών της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση που δέχθηκε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, που ανέβασε τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

«Σύμφωνα με το δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα διεξήχθησαν αεροπορικές επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Μετίνα, Χακούρκ, Γκαρά και Καντίλ», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση.

Ο στρατός της Τουρκίας έπληξε «29 στόχους – σπηλιές, καταφύγια, οχυρά και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις» του PKK και των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG της Συρίας, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Ερντογάν

O τουρκικός στρατός εξαπολύει τακτικά χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ, στο αυτόνομο Κουρδιστάν ή στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ και Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται συχνά στην περιοχή.

Ως αντίδραση σε αυτή τη σφοδρή επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει σήμερα Σάββατο έκτακτης σύσκεψης ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών της Τουρκίας.

Στο μεταξύ οι Αρχές συνέλαβαν 113 άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις με το PKK -το οποίο ο τουρκικός στρατός πολεμά από το 1984- το Σάββατο σε 32 από τις 81 τουρκικές επαρχίες, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια στο κοινωνικό δίκτυο X.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, το κυβερνών κόμμα AKP και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, αποφάσισαν να αναβάλουν την παρουσίαση που προγραμματίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο ορισμένων από τους υποψηφίους τους για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.