ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση της πρώτης ουκρανικής κορβέτας κλάσης Ada στα τουρκικά ναυπηγεία

Εμείς δίνουμε δωρεάν τα όπλα στους Τούρκους οι «χρυσές δουλειές» με τους Ουκρανούς

Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση της πρώτης ουκρανικής κορβέτας κλάσης Ada στα τουρκικά ναυπηγεία

Τα τουρκικά ναυπηγεία της STM ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της ναυπήγησης της πρώτης κορβέτας κλάσης Ada για το ουκρανικό Ναυτικό.  Πρόκειται για την κορβέτα “Hetman Ivan Mazepa” την πρώτη από τις δύο που έχει  παραγγείλει το Ναυτικό της χώρας από τα τουρκικά ναυπηγεία.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η ναυπήγηση των δύο κορβετών αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ της STM και της ουκρανικής Okean. Σύμφωνα με αυτό τα δύο σκάφη αφού ναυπηγηθούν στην Τουρκία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Ουκρανία όπου θα ολοκληρωθεί  η ναυπήγηση τους με την εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων (ηλεκτρονικά, όπλα, προωστήριο σκεύος).

Βέβαια με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ουκρανία κρίνεται αρκετά επισφαλές κατά πόσο το σκάφος θα μπορέσει αφενός να φτάσει στην Ουκρανία αφετέρου δε να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του εκεί. Σύμφωνα πάντως με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη από τις δύο κορβέτες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, εάν βέβαια υπάρχει Ουκρανία αλλά και Ευρώπη μέχρι τότε.

Η συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2020 είναι ύψους 256 εκατ. $. .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.