ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Φινλανδία έτοιμη να δώσει τεχνογνωσία πολεμικού υλικού στην Τουρκία για να λάβει το «οκ» για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Μετά την άρση των περιορισμών για πώληση F-16 από τις ΗΠΑ

Η Φινλανδία έτοιμη να δώσει τεχνογνωσία πολεμικού υλικού στην Τουρκία για να λάβει το «οκ» για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγεί άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία κατά περίπτωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα, σε μια προσπάθεια να πείσει τις τουρκικές αρχές να στηρίξουν την ένταξη της χώρας του και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα σημάνει την εισδοχή φινλανδικής αμυντικής τεχνολογίας σε τουρκικά προγράμματα πολεμικού υλικού.

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν να ενταχθούν στη Συμμαχία τον Μάιο, μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως το αίτημά τους θα πρέπει να εγκριθεί και από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Μόνο η Τουρκία αντιτίθεται, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι φιλοξενούν Κούρδους μαχητές.

Ο υπουργός Άμυνας Άντι Καϊκόνεν είπε ότι ούτε η Φινλανδία ούτε η Σουηδία εφαρμόζουν κάποιο γενικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Το Ελσίνκι όμως πάγωσε τις νέες άδειες εξαγωγής όπλων το 2019, αφού η Τουρκία ξεκίνησε μια χερσαία επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.

«Κατ’ αρχήν, είναι πιθανό να δοθούν κάποιες άδειες στο μέλλον», είπε ο Καϊκόνεν μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Πρόσθεσε ότι τα αιτήματα θα εξετάζονται κατά περίπτωση.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Φινλανδία θα πρέπει να άρει το εμπάργκο όπλων, ως προϋπόθεση για να εξασφαλίσει τη στήριξη της Άγκυρας στο αίτημά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουγγαρία είναι η δεύτερη χώρα που ακόμη δεν έχει επικυρώσει επισήμως την ένταξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.