ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προειδοποίηση από Άγκυρα: «Δεν θα αποδεχθούμε η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στην Κρήτη»

«Θα αντισταθούμε σφοδρά» είπε η «φωνή» του Ρ.Τ.Ερντογάν

Προειδοποίηση από Άγκυρα: «Δεν θα αποδεχθούμε η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στην Κρήτη»

Η «φωνή» του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Ιμπραϊμ Καλίν, μετά τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, απείλησε και αυτός την Ελλάδα με casus belli εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νοτίως της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.

Η Άγκυρα αποθρασύνεται αφού βλέπει πως δεν έχει να αντιμετωπίσει άμεση δυναμική απάντηση από την ελληνική πλευρά, που να την κάνει να κατανοήσει πως τέτοιες σκέψεις θα τις πληρώσει ακριβά.

Όπως είπε σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ακόμη και στην Κρήτη, θα έχει σοβαρές συνέπειες.

«Θα αντισταθούμε σφοδρά, δεν θα το αποδεχθούμε», είπε.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, στο ερώτημα δημοσιογράφου ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη, ο Καλίν απάντησε: «Το είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών, ότι οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφήστε τα 12 μίλια, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αν τα επεκτείνουν και πάνω από 6, 7, 8 και 9 μίλια. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα».

Ο Καλίν συμπλήρωσε ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα «χωρικά ύδατα στην Κρήτη, τα πλοία μας θα βγαίνουν στη Μεσόγειο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Δεν θα το αποδεχθούμε. Είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι casus belli έθεσε η Άγκυρα πριν την Πρωτοχρονιά για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην… Κρήτη καθώς ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ απείλησε ότι μία τέτοια ενέργεια θα απαντηθεί δια των όπλων!

Αυτές τις πολεμικές δηλώσεις μάλιστα τις έκανε με θράσος από την Ίμβρο, στην οποία Ίμβρο, η Τουρκία έχει καταπατήσει-ακυρώσει κατά τον μέγιστο βαθμό την Συνθήκη της Λοζάνης, αφού ουδέποτε παραχώρησε στο νησί όπως και στην νήσο Τένεδο καθεστώς αυτονομίας ως όφειλε.

Πέραν αυτού η Άγκυρα εξεδίωξε τους τοπικούς ελληνικούς πληθυσμούς.

Αυτά συμβαίνουν όταν μία χώρα δεν διεκδικεί τίποτε, όπως κάνει η Ελλάδα.

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 μίλια. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα στο θέμα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στη γείτονα ότι η Άγκυρα θα τους  απαντήσει σε οποιονδήποτε λάθος υπολογισμό κάνουν στο θέμα αυτό» είπε .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.