ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και Παγκόσμιοι Πόλεμοι: Τι συμβαίνει; – Θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ το 2023;

Ρουμάνα ευρωβουλευτής: Ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου ήταν το «σήμα» για την έναρξη του Γ΄ΠΠ

Καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και Παγκόσμιοι Πόλεμοι: Τι συμβαίνει; – Θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ το 2023;

Δύο καταστροφικοί σεισμοί με μέγεθος 7 και 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχαν σημαδέψει τις χρονιές 1914 και 1939. Και οι δύο είχαν συμβεί στην Τουρκία.. Τι «κοινό» έχουν οι δύο αυτοί σεισμοί; Έγιναν τις χρονιές που ξέσπασαν ο Α΄και ο Β΄ΠΠ. Τώρα πολλοί αναφέρουν ότι ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου του 2023 μπορεί να σηματοδοτεί την έναρξη του Γ΄ΠΠ.

Ρουμάνα ευρωβουλευτής εμφανίζεται σίγουρη για τον Γ΄ΠΠ καθώς λέει ότι θα ξεκινήσει το 2023 την «χρονιά του Τίγρη», όπως έγινε το 1914 και το 1939.

Ο σεισμός του Burdur του 1914 (ονομάζεται επίσης σεισμός Afyon-Bolvadin) σημειώθηκε στις 00:07 τοπική ώρα στις 4 Οκτωβρίου. Υπολογίστηκε ότι ήταν 7,0 στην κλίμακα Ρίχτερ με μέγιστη ένταση IX (Βίαιο) στην κλίμακα έντασης Mercalli. Είχε επίκεντρο κοντά στη λίμνη Burdur στη νοτιοδυτική Ανατολία και ο μεγάλος σεισμός και η επακόλουθη πυρκαγιά κατέστρεψαν περισσότερα από 17.000  κατοικίες  και προκάλεσαν 2.344 θύματα.

Ο δεύτερος σεισμός του 1939 ήταν πολύ πιο καταστροφικός.  Ο σεισμός του Ερζιντζάν έπληξε την ανατολική Τουρκία στις 1:57:23 π.μ. της 27ης Δεκεμβρίου τοπική ώρα με μέγεθος 7,8 Ρίχτερ. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε στην Τουρκία, σε συνδυασμό με τους σεισμούς Τουρκίας-Συρίας του 2023. Επιφανειακή ρήξη, με οριζόντια μετατόπιση έως και 3,7 μέτρα, σημειώθηκε σε ένα τμήμα μήκους 360 km του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας. Ο σεισμός ήταν η πιο σοβαρή φυσική απώλεια ζωών στην Τουρκία τον 20ο αιώνα, με 32.968 νεκρούς και περίπου 100.000 τραυματίες.

https://twitter.com/sabriunal_/status/1624146460823457805

Βέβαια και οι δύο σεισμοί συνέβησαν αφού είχαν ξεκινήσει οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι (Ιούλιος 1914, Σεπτέμβριος 1939) αλλά ποιος λέει ότι και η Γ΄ΠΠ δεν έχει ξεκινήσει ήδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.