ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Kemankes: Περιφερόμενο drone-αυτοκτονίας με κινητήρα τζετ παρουσίασε η Baykar

Στον τομέα των όπλων θέλει να εισέλθει η εταιρεία παραγωγής drone

Kemankes: Περιφερόμενο drone-αυτοκτονίας με κινητήρα τζετ παρουσίασε η Baykar

Η τουρκική εταιρεία Baykar,η γνωστή εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εισέρχεται στην αγορά κατευθυνόμενων όπλων με την παρουσίαση του περιφερόμενου πυρομαχικού Kemankes στην έκθεση τεχνολογίας TEKNOFEST, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Το Kemankes έχει εμβέλεια πάνω από 50 χιλιόμετρα, με ταχύτητα βύθισης στην τερματική φάση 0,7 Mach και ταχύτητα πλεύσης 0,3 Mach.

Κινείται με έναν μικρό τζετ κινητήρα και διαθέτει κάμερα εντοπισμού στόχου με zoom x36, αποστασιόμετρο laser και δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας με αυτόματο πιλότο το πυρομαχικό μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μία ώρα.

Η είσοδος της Baykar στην κατασκευή αεροπορικών όπλων δείχνει τη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκτείνει το πεδίο δραστηριοτήτων της και να αναπτύξει προϊόντα που θα ανταγωνίζονται στην παγκόσμια αγορά.

Το πυρομαχικό Kemankes προορίζεται για να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, όπως τα Bayraktar TB2, TB3 και το Kizilelma.

Σύμφωνα με τη Baykar, το πυρομαχικό αναπτύχθηκε εσωτερικά, χρησιμοποιώντας δική τους τεχνογνωσία.

Είναι ενδιαφέρον και για τη χώρα μας, να σημειωθεί ότι το πυρομαχικό αυτό αναφέρεται και με μεγαλύτερη εμβέλεια, έως και 200 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.