ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με υποβρύχιο, φρεγάτα και αποβατικό η τουρκική φιέστα της «επετείου» εισβολής τους στην Κύπρο

Στα κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου

Με υποβρύχιο, φρεγάτα και αποβατικό η τουρκική φιέστα της «επετείου» εισβολής τους στην Κύπρο

Tέσσερα πλοία του τουρκικού ναυτικού θα βρεθούν στα κατεχόμενα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας στο πλαίσιο των τουρκικών “εορτασμών” για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.

Όπως δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Halkin Sesi”, στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας θα βρίσκονται η φρεγάτα κλάσης Oliver Hazard Perry “TCG Giresun” και το υποβρύχιο κλάσης Gür “TCG Burakreis”.

Εκτός αυτών στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, μέχρι τις 23 Ιουλίου θα αγκυροβολήσουν το αποβατικό πλοίο κλάσης Bayraktar “TCG Bayraktar” και το κλάσης Cezayirli Hasan Pasa “TCG Sokollu Mehmet Pasa” της Ναυτικής Σχολής Πολέμου του Πανεπιστημίου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Η κλάση Bayraktar είναι μια κατηγορία πλοίων απόβασης αρμάτων μάχης (LSTs) που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία. Τα δύο αμφίβια σκάφη της κατηγορίας κατασκευάστηκαν για το Τουρκικό Ναυτικό από την Anadolu Shipyard.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα LST προορίζονται κυρίως για αμφίβιες αποστολές και μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού, ενώ οι δευτερεύουσες αποστολές τους περιλαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια, ανακούφιση από καταστροφές, ιατρική βοήθεια και μεταφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.