ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O M.Τσαβούσογλου πήρε την «πάσα» του Κ.Μητσοτάκη: Μετά τις εκλογές θα τα πούμε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές θα πάμε στη Χάγη με την Τουρκία - Ο Μ.Τσαβούσογλου του απάντησε

O M.Τσαβούσογλου πήρε την «πάσα» του Κ.Μητσοτάκη: Μετά τις εκλογές θα τα πούμε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Το «δώρο» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «καλωσόρισε» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν «πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα» που θα λυθούν μετά τις εκλογές. 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στο Habeturk, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ηρεμήσαμε μετά τον σεισμό με την Ελλάδα. Αλλά δε πρέπει να είμαστε είσαι αφελείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε καλά αυτή την ατμόσφαιρα, να αναβιώσουμε τον μηχανισμό διερευνητικών συνομιλιών μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για το πώς θα τα λύσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα».

«Υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», κατέληξε.

Επίλυση προβλημάτων στο Δικαστήριο της Χάγης είχε προαναγγείλει ο Κ.Μητσοτάκης 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Να τονίσουμε ότι επίσημη θέση της Ελλάδας, όπως αναγράφεται ακόμα και σήμερα στην σχετική σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ξεκαθαρίζει ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Τίποτε άλλο.

Η Ελλάδα όπως έχει γίνει σαφές από το 2015, ΔΕΝ αναγνωρίζει δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την εθνική της κυριαρχία, μέρος της οποίας είναι και οι θαλάσσιες ζώνες, καθώς περιλαμβάνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, τα οποία θεωρούνται εθνικό έδαφος.

Συνεπώς, προαναγγέλλει κάτι ο Κ.Μητσοτάκης; Διαπραγμάτευση για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Εδώ αξίζει να αναφερθεί και η πρόσφατη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια, η οποία χρήζει και αυτή διευκρινήσεων:

«Μετά τις εκλογές μπορεί να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά, αλλά για να συζητήσουμε σοβαρά πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές αντίληψη του πλαισίου μέσα στο οποίο συζητάμε» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, διατύπωσε την πεποίθηση ότι μόλις οι δύο νέες κυβερνήσεις σταθούν στα πόδια τους είναι καλό να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, «διότι και αυτές οι περίοδοι, εάν δεν τις εκμεταλλευτείς, δεν κρατούν για πάντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.