ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σεισμός στην Τουρκία: Αστυνομικοί φυλάνε την μικρή Aya στο νοσοκομείο υπό τον φόβο απαγωγής

Άγνωστοι παριστάνουν τους συγγενείς του μωρού που ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Αστυνομικοί φυλάνε την μικρή Aya στο νοσοκομείο υπό τον φόβο απαγωγής

Από την αστυνομία φυλάσσεται στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η μικρή Aya το μωρό που κατάφερε να επιβιώσει θαμμένο κάτω από τα ερείπια, συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του η οποία ανασύρθηκε νεκρή μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Το μωρό, ηλικίας μίας εβδομάδας, που ονομάστηκε Aya -στα αραβικά σημαίνει «σημάδι από τον Θεό»- βρίσκεται σε νοσοκομείο στη βόρεια Συρία από τότε που ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια με τον ομφάλιο λώρο ακόμη συνδεδεμένο με τη μητέρα της.

Η Aya, της οποίας η μητέρα, ο πατέρας και τέσσερα αδέλφια έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, παρακολουθείται στενά από τη γέννησή της και άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν προσφερθεί να τη βοηθήσουν.

Άγνωστοι παριστάνουν τους συγγενείς του μωρού που ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια

Επειδή είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν εμφανιστεί ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι είναι συγγενείς της Aya, η αστυνομία στη Συρία τη φυλάει σε εικοσιτετράωρη βάση, καθώς βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ένοπλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο όπου η Aya λαμβάνει φροντίδα και χτύπησαν τον διευθυντή της κλινικής, τον γιατρό Attiah, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο αξιωματούχος διέψευσε αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζαν ότι η επίθεση ήταν προσπάθεια απαγωγής της Aya.

Συρία-σεισμός: Νοσηλευτής φωτογράφιζε το μωρό, φόβοι για απαγωγή

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε ανώνυμα, υπό τον φόβο αντιποίνων, δήλωσε ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου είχε υποψιαστεί ότι ένας νοσηλευτής που φωτογράφιζε την Aya σχεδίαζε να την απαγάγει και τον έδιωξε από το νοσοκομείο.

Ο νοσηλευτής επέστρεψε ώρες αργότερα, συνοδευόμενος από ενόπλους που ξυλοκόπησαν τον γιατρό Attiah.

Ο γιατρός, ο οποίος έχει επίσης μια μικρή κόρη, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου».

Προς το παρόν, η σύζυγός του θηλάζει το μωρό μαζί με τη δική τους κόρη.

Κατά την άφιξή τους στο νοσοκομείο, οι ένοπλοι είπαν στους άνδρες της τοπικής αστυνομίας που προστάτευαν το κορίτσι ότι θα κυνηγούσαν τον διευθυντή επειδή απέλυσε τον φίλο τους. Είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για την Aya, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.