ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα έχει στείλει 90 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια

Η επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα έχει στείλει 90 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια

Τι τελευταίες ώρες η Ελλάδα έχει αποστείλει τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό η βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Η επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία με υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης.

Η πτήση με την ανθρωπιστική βοήθεια είχε αναχωρήσει στις 1:45 τα ξημερώματα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδεία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.


Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο στα Άδανα, εκ μέρους του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Πρέσβης Mehmet Güllüoglu και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Για την ολοκλήρωση της αποστολής της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία και με στόχο να φτάσει στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/2) σειρά πτήσεων προς τη γειτονική χώρα, με αεροσκάφη της AEGEAN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.